Новини

У школах можуть з'явитися вихователі безпеки

Безпека учасників освітнього процесу та створення безпечного освітнього середовища є одними з найголовніших завдань держави. Саме для цього в Україні розробляється новий проєкт «Вихователь безпеки». Про це за результатами засідання робочої групи, сформованої Міністерством внутрішніх справ повідомив Освітній омбудсмен Сергій Горбачов:

«В основі проєкту "Вихователь безпеки" – людина, яка має стати комунікатором у громаді між закладом освіти та правоохоронними органами, щоби створити безпечне середовище для учнів, батьків та вчителів. Планується, що спеціаліст безпеки буде, зокрема, сприяти ранньому виявленню та усуненню негативних явищ у закладі, співпрацюватиме з рятувальниками, з поліцейськими, з органами місцевого самоврядування, органами батьківського самоврядування». 

Також Сергій Горбачов зауважив, що наразі що методики реалізації цього проєкту лише напрацьовуються. Але згодом буде створено нормативно-правову базу, кваліфікаційні вимоги, критерії відбору, навчальну програму для майбутніх спеціалістів безпеки. 

Освітній омбудсмен наголосив на тому, що дуже важливо розібратися, які проблеми зараз є пріоритетними. Для цього він пропонує провести опитування серед освітян і серед правоохоронців, яке допоможе виявити найважливіші моменти в системі зв'язків «освіта – правоохоронні органи». Особливо важливо налагодити співпрацю в запобіганні та протидії булінгу.

 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter