Новини

Учителям мають виплачувати середню зарплату – МОН

У період карантину педагогічні працівники мають отримувати середню заробітну плату – таку рекомендацію керівникам органів управління освітою та керівникам закладів освіти надало МОН. Про це повідомила в.т.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій в інтерв'ю «Українській правді»

Любомира Мандзій зазначила, що органи місцевого самоврядування не мають зіштовхнутися з проблемами з виплатою заробітніх плат освітянам, хоча вони й заявляють протилежне.

«Педагогічні працівники закладів освіти отримують заробітну плату з освітньої субвенції. У цьому році освітня субвенція розраховувалася з відповідного контингенту учнів. Для цього в державному бюджеті було збільшено субвенцію на 2,2 млрд грн. Тому з виплатою заробітної плати педагогічним працівникам у органів місцевого самоврядування точно не мало би бути проблем».

                                                в.т.о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій

В.т.о. міністра освіти і науки також зазначила, що відповідні листи про виплату заробітних плат освітянам були надіслані керівникам органів управління освітою і керівникам закладів освіти. При цьому інші працівники закладів освіти теж мають отримувати середню заробітну плату.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter