Новини

Учням достатньо однієї захисної маски на день

Міністерство охорони здоров'я робить усе можливе для того, аби навчальний процес розпочався у безпечних умовах. Про це повідомив під час онлайн-брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов. Як він зазначив, навчання розпочнеться по всій країні, крім регіонів, що потрапили до «червоної» зони. 

Міністр зазначив, що діти мають заходити у заклад освіти у масці, але на уроці їх можна не використовувати. Тоді як учні 1-4 класів можуть взагалі знаходитися у школі цілий день без маски. Також міністр розповів, скільки ж масок потрібно одному учню на день:

«Одна маска розрахована на три години безперервного носіння. Якщо дитина користується одноразовою маскою, то достатньо однієї маски на день, бо учень не постійно в ній знаходиться. Тому зранку, перед уроками, він може просто покласти її в кишеню, а на перерві вдягнути маску».

Таким чином, достатньо однієї одноразової маски на день. Якщо учень використовує багаторазову тканинну маску, то достатньо буде вдома попрати її та попрасувати.

Також міністр нагадав правила роботи ЗЗСО:

  1. На вході до освітнього закладу мають бути встановлені антисептики.
  2. Всім учасникам навчального процесу рекомендовано мити руки з милом перед кожним уроком.
  3. Необхідно забезпечити термометрію та наявність ЗІЗ для всіх працівників освітнього закладу.
  4. Рекомендовано встановити різний час початку та закінчення занять і перерв для різних класів та груп.
  5. Рекомендовано забезпечити розмітку в коридорах і раціональне використання запасних виходів, відокремити зони для різних вікових категорій. 
  6. Допускається функціонування груп подовженого дня, але лише за умови дотримання рекомендацій МОЗ.
  7. Якщо у дитини під час навчання виявили симптоми ГРВІ або COVID-19, на неї треба надіти маску, відвести в окреме приміщення, повідомити батьків. Сімейний лікар (за домовленістю з батьками) викличе бригаду «швидкої», якщо цього потребуватиме стан дитини. Відповідно приймається рішення про самоізоляцію чи госпіталізацію.
  8. Якщо у когось з учнів підтверджено COVID-19, самоізоляції та ПЛР-тестуванню підлягають особи, які мали з ним контакт та не використовували при цьому засобів індивідуального захисту. Рішення про це приймає лікар-епідеміолог під час епідеміологічного дослідження.

 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter