Новини

Як завершуватимуть навчальний рік у Херсоні та окремих районах Запорізької області

Як стало відомо, освітній процес у школах Херсона завершиться 30 квітня, а в окупованих районах Запорізької області – 2 травня. Про це повідомляють у Херсонському міському управлінні освіти та в Запорізькій обласній військовій адміністрації відповідно. Причина такого рішення – повномасштабне вторгнення російських війск в Україну. 

Щодо Херсону, то, за словами посадовців, адміністрації шкіл завчасно встигли подати документи про випускників до державного реєстру:

«Дані про те, що діти, які навчались в 11 класах, отримали повну загальну середню освіту, там є. Сподіваємося, що буде можливо зробити так, щоб діти отримали хоч номери цих сертифікатів. Якщо вони зможуть виїхати з Херсона, то можуть вступати до будь-якого вишу, показавши лише номер свого атестату».

Безпосередньо документ про освіту випускники зможуть отримати на території, підконтрольній Україні.

Щодо Запорізької області, то, за словами директорки департаменту освіти та науки ЗОВА Людмили Бухаріної, після консультацій було прийняте рішення про завершення навчального року у Василівському, Пологівському, Бердянському та Мелітопольському районах 2 травня:

«Таке рішення обумовлене необхідністю збереження життя та здоров’я учасників освітнього процесу та з урахуванням обмежених можливостей для продовження навчання на тимчасово окупованих територіях».

Відповідно до розпорядження, навчальний матеріал має бути ущільнений, а деякі теми перенесуть на наступний рік. Усі учні мають бути переведені в наступний клас, випускники отримають свої свідоцтва про завершення 9 або 11 класу. Зараз уже майже всі громади зробили замовлення на свідоцтва про освіту.

Щодо Запорізького району та міста Запоріжжя, то навчальний рік тут буде завершений відповідно до тієї структури, яка була визначена на початку навчального року.

 
 
 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter