Новини

Яким буде ЗНО: МОН пропонує для громадського обговорення проєкт наказу щодо змін порядку проведення тестування

Міністерство освіти і науки пропонує для громадського обговорення проєкт наказу «Про затвердження Змін до Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти».

Проєкт акта має привести Порядок у відповідність до законів «Про фахову передвищу освіту» та «Про повну загальну середню освіту». Ще одна його мета – зменшити витрати на організацію тестування для осіб, які проходимуть ДПА у формі ЗНО та не потребують визначення результатів тестування за рейтинговою шкалою 100-200 балів. 

 

Що передбачає документ? Серед основних моментів:

  • можливість за власний рахунок склати тести понад встановлену Міністерством освіти і науки України кількість навчальних предметів;
  • необхідність дотримуватися запроваджених протиепідемічних заходів під час проходження ЗНО в разі перебування у пункті зовнішнього оцінювання, розташованому на території, на якій встановлено карантин;
  • вимоги щодо оформлення реєстраційної картки;
  • додаткова інформація про рішення регламентної комісії щодо допуску/недопуску особи до участі в додатковій сесії ЗНО;
  • додаткова інформація про аизначення результатів ЗНО.

Детальніше з проєктом можна ознайомитися за посиланням.

Пропозиції та зауваження до проєкту можна надсилати на е-пошту b_kudrenko@mon.gov.ua до 21 грудня 2020 року з темою повідомлення «Громадське обговорення» (Богдан Кудренко, державний експерт експертної групи з питань освітнього процесу директорату шкільної освіти МОН, тел. (044) 481-47-68). 

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter