Позакласна робота з математики

Про матеріал
Позакласна робота з математики- проект, розрохований для учнів 5-9 класів. Мета проекту- підвищити інтерес учнів до вивчення математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект на тему: “ПОЗАКЛАСНА РОБОТА З МАТЕМАТИКИ”

Номер слайду 2

На запитання «Що таке математика?» неможливо дати ґрунтовну відповідь на основі самих лише філософських узагальнень, семантичних означень або за допомогою обтічного газетно-журнального багатослів'я. Так само як не можна дати загальне означення музики чи живопису: ніхто не може оцінити ці види мистецтва, не розуміючи, що таке ритм, гармонія і лад у музиці або форма, колір і композиція в живопису. А для розуміння суті математики ще більшою мірою потрібне справжнє проникнення у складові її елементи. Р. Курант

Номер слайду 3

“Позакласна робота з математики” Тема: Мета: Сформувати прояв інтересу в учнів до математики Ключове питання: Що таке математика?

Номер слайду 4

Полягає в тому, що справжня революція в навчанні не обмежується тільки межами школи, вона розповсюджується на все суспільство. Головне завдання, яке стоїть перед суспільством XXI століття,— навчити як навчатися і як мислити (незалежно від віку), як застосовувати знання для розв'язання будь-якої життєвої або виробничої проблеми. Актуальність теми

Номер слайду 5

Виходячи з цього, на даний момент існують такі проблеми: Мінімальні зусилля, які учні прикладають при розв'язанні задач Невміння використовувати набуті знання в незнайомих ситуаціях Слабка зацікавленість учнів математикою Середній рівень навчальних досягнень з математики Матеріально-технічна база кабінету П Р О Б Л Е М И

Номер слайду 6

Цілі та завдання: Передати учням суму додаткових знань, цікавих відомостей і навчати застосовувати їх для розв'язання нових пізнавальних і практичних завдань. Урізноманітнити дозвілля дітей цікавими математичними вечорами, іграми.

Номер слайду 7

Цілі та завдання: Збирати необхідну інформацію, вміти її аналізувати, систематизувати, узагальнювати, робити висновки. Сприяти учням у здобутті комунікативних навичок, здатності ефективно працювати в групах і в парі.

Номер слайду 8

Цілі та завдання: Посилити співпрацю учнів, вчителів та батьків, як рівних партнерів у здобутті школярами якісної освіти. Розширити коло спілкування дітей.

Номер слайду 9

Учасники реалізації проекту: Адміністрація школи (забезпечення матеріально-технічної бази) Батьки (допомога в організації і проведенні свят, спонсорська допомога) Вчителі (покращення матеріально-технічної бази кабінету, оформлення кабінету, бути джерелом інформації) Учні (допомога у вирішенні організаційних питань, бути наполегливими, ініціативними, допитливими, спостережливими)

Номер слайду 10

Етапи впровадження проекту: І етап - вересень 1. Створення творчої групи, яка розробляє забезпечення проекту. 2. Формування вікових учнівських груп. II етап - жовтень–березень Робота за планом ІІІ етап - квітень 1. Підсумки роботи 2. Висновки, оцінка проекту. 3. Робота над недоліками.

Номер слайду 11

ВИКОНАННЯ ПРОЕКТУ (алгоритм можливих заходів) Написання учнями рефератів на тему: «Як люди навчились рахувати?» (5 клас). «Числа крізь призму людської уяви» (6 клас). Математичний гурток: «Народознавство. Народні геометричні знання в побуті» (7-8 класи).

Номер слайду 12

ВИКОНАННЯ ПРОЕКТУ (алгоритм можливих заходів) Гра для учнів 9 класу «Великі вчені- математики». Гра для учнів 10-11 класів «Найрозумніший». Інтелектуальна гра для учнів, вчителів та батьків «Еврика».

Номер слайду 13

ВИКОНАННЯ ПРОЕКТУ (алгоритм можливих заходів) Участь у конкурсі “Кенгуру”. Участь у І та ІІ етапах Всеукраїнської олімпіади з математики. Участь у Зльоті творчої обдарованої молоді Гуцульщини.

Номер слайду 14

ВИКОНАННЯ ПРОЕКТУ (алгоритм можливих заходів) Створення математичного клубу “Ерудит”. Випуск спеціального номера газети “Шкільний голос”, присвяченого математиці.

Номер слайду 15

Конкретні кількісні результати: Конкретні якісні результати: Учні поглиблять свої знання з математики Зросте інтерес учнів до математики Очікувані результати проекту

Номер слайду 16

ОЦІНКА ПРОЕКТУ Оцінку проводять: Учасники проекту Експертна група Аналіз проектних ризиків (припущення) Неправильний вибір учасників проекту Неякісне виконання Недостатньо ресурсів для підтримки та реалізації проекту

ppt
Додано
21 січня 2022
Переглядів
365
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку