Презентація інтелектуальної гри "Найрозумніший"

Про матеріал
Інтелектуальна гра "Найрозумніший"- це позакласний захід для учнів 9 класу. Метою заходу є узагальнення та систематизація знань учнів з алгебри і геометрії, формування інтересу до вивчення математики.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

1. Рівняння Що називають рівнянням? Як називається значення змінної, що перетворює рівняння на правильну числову рівність? Формула дискримінанта квадратного рівняння і його коренів. Як називається рівняння виду ax4 + bx2 + c = 0, а ≠ 0? Скільки розв’язків і які має рівняння │х│= 5?

Номер слайду 2

2. Функції Що таке функція? Що називається областю визначення функції? Що є графіком лінійної функції y = kx + b? Як називається функція виду y = ? Область визначення функції у = . .

Номер слайду 3

3. Формули скороченого множення Чому дорівнює квадрат суми двох виразів? Чому дорівнює квадрат різниці двох виразів? Чому дорівнює сума кубів двох виразів? Чому дорівнює добуток різниці двох виразів і їх суми? Чому дорівнює різниця кубів двох виразів?

Номер слайду 4

4. Прогресії Послідовність, кожний член якої, починаючи з другого, дорівнює попередньому, до якого додають одне і те саме число. Як називається послідовність чисел: 3, 6, 12, 24, 48…? Назвати послідовність чисел, яка була б арифметичною і геометричною прогресією одночасно. 1 + Ѕ + ј + 1/8 + … = ? Яку нагороду запросив винахідних шахів у індійського царя Шерама за свій винахід?

Номер слайду 5

5. Степінь Що називається степенем числа а з натуральним показником n? Як піднести степінь до степеня? Чому дорівнює 2450 ∙ 42 ? Як помножити два степені з однаковими основами? Обчислити

Номер слайду 6

6. Відсотки Що таке відсоток? Як знайти відсоток від числа? Як знайти число за його відсотком? Як обчислити, який відсоток учнів вашого класу беруть участь в інтелектуальній грі? Вкладник поклав до банку 1000 грн. під 20% річних. Скільки грошей він отримає через 1 рік?

Номер слайду 7

7. Трикутник Який трикутник називається рівнобедреним? Сформулюйте теорему косинусів. Чому дорівнює градусна міра кутів рівностороннього трикутника? Що таке медіана трикутника? Де знаходиться центр кола, описаного навколо прямокутного трикутника?

Номер слайду 8

8. Чотирикутники Що таке ромб? Властивості діагоналей прямокутника. Властивості діагоналей ромба. Коли навколо чотирикутника можна описати коло? Яка трапеція називається прямокутною?

Номер слайду 9

9. Площі фігур Формула площі трикутника. Формула Герона для площі трикутника. Площа ромба. Площа паралелограма. Площа трапеції.

Номер слайду 10

10. Коло. Круг Означення кола. Що таке радіус кола? Означення дотичної, її властивість. Формула довжини кола. Площа круга.

Номер слайду 11

11. Правильні многокутники Площа правильного трикутника. Площа квадрата. Чому дорівнює радіус кола, описаного навколо правильного шестикутника? Чому дорівнює радіус кола, вписаного у квадрат? Чому дорівнює внутрішній кут правильного многокутника?

Номер слайду 12

12. Вектори Що таке вектор? Які вектори називаються колінеарними? Як знайти координати вектора? Умова колінеарності векторів. Що називається скалярним добутком двох ненульових векторів?

Номер слайду 13

2 Тур. Тема Рівняння Функції Формули скороченого множення Прогресії Степінь Відсотки Трикутник Чотирикутники Площі фігур Коло. Круг Правильні многокутники Вектори

ppt
Додано
22 січня 2022
Переглядів
741
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку