Правила поведінки за комп’ютером

Про матеріал
Останнім часом ми перед комп'ютером проводимо занадто багато часу. Як наслідок - погане самопочуття. В даній статті наводяться правила безпечної роботи за комп'ютером.
Перегляд файлу

Правила поведінки за комп’ютером.

Часто після роботи за комп’ютером може боліти голова. Причин може бути маса. І постійне мерехтіння екрану, читання дрібного друкованого або незрозумілого рукописного тексту. Гучна музика через динаміки або через навушники. Незручний стілець, зависокий чи занизький стіл тощо.

Як ми сидимо? Стілець не офісний, в кращому випадку – м’який. Покладіть під сідниці або подушку, або мішечок із зерном.

Періодично потрібно робити вправи: покрутити головою вправо-вліво, понахиляти голову вперед-назад. З’єднати руки в замок на шиї, намагатися звести лікті. Покласти руки на потилицю, понахилятися тулубом.

Ми ж працюємо вдома, чи не так? То ж можемо встати, походити, зробити декілька вправ: понахилятися, присісти. Є спортивні палиці, які теж можна використовувати. Можна взяти пластикову чи металеву трубу)))

Якщо в кімнаті є вікно, виберіть точку та сфокусуйте на ній свій погляд. Якщо вікна немає, то оберіть точку на стіні зі шпалерами, картиною, поличкою. Розгляньте все, що можете, до найменших дрібниць.

Придбайте дрібні тренажери для рук. Таких еспандерів у мене три: біля комп’ютера, в робочій сумці, в кармані зимового верхнього одягу. Якщо є хвилинка, я обов’язково розминаю кисть. Коли людина тривалий час працює, набираючи текст, в неї може розвитися так званий «тунельний синдром». Лікування у важких випадках навіть медикаментозне. Так легше запобігти, ніж потім лікувати.

Ніколи не їжте та не пийте за комп’ютером! Все сміття дивовижним чином збирається на клавіатурі. Склянку або пляшку з водою можна перевернути. Врешті решт, ви вдома, і піти на кухню попити води – лишній привід встати із-за столу. Можна воду в пляшці поставити на підлогу, але коли немає домашніх тваринок.

 

docx
Додано
15 квітня 2021
Переглядів
305
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку