Present continuous для проведення уроку

Про матеріал
Презентація для проведення уроку , вичення та повторення матеріалу,закріплення вивченого
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Present Continuous Tense. ЗОШ №18 Вчитель: Колеснікова Анастасія Багратівна

Номер слайду 2

Present Continuous Tense Теперішній тривалий час. Present Continuous використовується для: вираження певної дії, що відбувається прямо зараз, в момент говоріння;вираження тимчасової дії, що відбувається не в даний момент часу, а загалом в найближчий часовий проміжок – «around now» (приблизно в цей час);вираження дій запланованих на найближче майбутнє, особливо якщо час та місце виконання дії заздалегідь відомі та сплановані.вираження ситуацій, що розвиваються або змінюються, тобто для вираження певних тенденцій.

Номер слайду 3

Present Continuous Tense Теперішній тривалий час

Номер слайду 4

Стверджувальне речення  Утворюється за допомогою допоміжного дієслова be у формах am, is або are та першої форми смислового дієслова з закінченням -ing). Вибір необхідної форми допоміжного дієслова залежить від підмета.

Номер слайду 5

Стверджувальне речення  Утворюється за допомогою допоміжного дієслова be у формах am, is або are та першої форми смислового дієслова з закінченням -ing). Вибір необхідної форми допоміжного дієслова залежить від підмета. I am speaking over the telephone. – Я розмовляю по телефону. She is watching TV now. – Вона зараз дивиться телевізор. They are walking down the street. – Вони прогулюються вниз вулицею. She’s working now. – Вона зараз працює. We’re cleaning the house. – Ми прибираємось у будинку.

Номер слайду 6

Заперечне речення Заперечне речення в Present Continuous утворюється за допомогою заперечної частки not, що ставиться після допоміжного дієслова am, is або are. Загальний порядок слів при цьому не змінюється. I am not playing the guitar now. – Я зараз не граю на гітарі. She is not watching TV now. – Вона зараз не дивиться телевізор.is not = isn’t. Kate isn’t studying at the moment. – Кейт не вчиться в цей момент.are not = aren’t. They aren’t talking about it. – Вони не розмовляють про це.

Номер слайду 7

Питальне речення Загальне питання в Present Continuous утворюється шляхом винесення допоміжного дієслова am, is або are на початок речення перед підметом. Am I speaking over the telephone? – Я розмовляю по телефону (зараз)?Is she watching TV now? – Вона дивиться зараз телевізор?Are they walking down the street? – Вони йдуть вниз вулицею? Спеціальне питання в Present Continuous утворюється за допомогою питального словаабо фрази, що ставиться на початок речення перед допоміжним дієсловом. Подальший порядок слів такий самий, як і в загальному питанні для Present Continuous. What am I doing now? – Що я зараз роблю?What is she watching now? – Що вона зараз дивиться?Where are they walking? – Де вони прогулюються?

Номер слайду 8

Маркери часуnow – заразright now – прямо заразstill – все щеcurrently – тепер, в цей часat the moment – в цей моментat present – в теперішній часthis morning – цього ранку, цим ранкомthis evening – цього вечораthis afternoon – сьогодні після обідуtoday – сьогодні (удень)tonight – сьогодні (ввечері)these days – на дняхnowadays – в наші дні

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Thank you!