Презентація "Анатолій Давидов. Колиска серед снігу»

Про матеріал
Презентація до уроку літературного читання (3 клас) на тему "Анатолій Давидов. Колиска серед снігу». Використана література: Чумарна М. І. Українська мова та читання : підручник для 3 кл. закладів загальн. серед. освіти : у 2-х ч. Ч. 2. / М. І. Чумарна. — Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2020. — 160 с.; Дунець І Р., Заброцька С. Г. Літературне читання. Конспекти уроків 3 клас. Посібник для вчителя. Тернопіль. Навчальна книга - Богдан.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Анатолій Давидов «Колиска серед снігу»Літературне читання 3 клас. Вчитель Руденко Л. В.

Номер слайду 2

Артикуляційна зарядка

Номер слайду 3

Розчитування. Прочитайте рядочки 14-16 з голосними [и], [і], [е].

Номер слайду 4

Скоромовка

Номер слайду 5

Зима дарує багато радості та веселості своїми розвагами і святами. Але не всі радіють зимі. Скрутно в зимову пору пташкам. Тож і наш обов’язок подбати про них, а вони навесні віддячать нам. Ми можемо виготовити годівнички і розвісити їх біля своїх домівок. Насипати зерна, крихти хліба, сало для синичок, насіння соняшника, ягоди калини, горобини. Але є маленька пташка, яка не боїться голоду і холоду, а посеред зими виводить потомство. А що це за пташка, дізнаєтеся відгадавши загадку.

Номер слайду 6

загадка. В хвойнім лісі я живу, там пісні співаю. Шишки дуже я люблю, з них зернятка маю. В лісі я ще санітар. А зовуть мене … шишкар

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Словникова робота

Номер слайду 11

Вибіркове читання Прочитайте, коли шишкарі виводять пташенят. Прочитайте, як вони облаштовують своє гніздо. Чому шишкарі виводять пташенят узимку?

Номер слайду 12

Вправа на вдосконалення техніки читання. Прочитайте речення, в яких є такі вислови: трісь-трісь; заметілі стихають; звірі туляться; обшиті мохом; розлогою ялиною;почуваються в безпеці;надумали виводити; визріває восени.

Номер слайду 13

Шишкар — перелітний птах. Ці птахи не бояться морозів. Прилітають у наші краї восени, коли багато інших пташок нас покидають. Це — птахи темно-червоного кольору з темними крилами та хвостами. Їх легко впізнати за великими дзьобами, в яких верхня частина загнута вниз, а нижня — вгору. Дзьоб незвичайний, пристосований для того, щоб дістати насінину. Найцікавіше, що таким він стає з часом. Бо пташенята народжуються на світ зі звичайним дзьобом, як у більшості птахів. Усе тому, що насіння шишок — найулюбленіший корм шишкарів. Хвилинка-цікавинка

Номер слайду 14

Домашнє завдання. Сторінка 81-82.

Номер слайду 15

pptx
Додано
22 січня
Переглядів
213
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку