Презентація "Анатолій Камінчук "Сім літер"

Про матеріал
Презентацію створено до додатку до підручника "Українська мова та читання" "Перлинка". Відповідає типовим освітнім програмам для 3 класів під керівництвом О.Я.Савченко та Р.Б.Шияна.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЛІТЕРАТУРНЕ ЧИТАННЯУрок 2 СИМВОЛИ УКРАЇНИАНАТОЛІЙ КАМІНЧУК«СІМ ЛІТЕР»

Номер слайду 2

Усі сідайте тихо, діти. Домовляймось – не шуміти,Руку гарно підіймати,На уроці не дрімати,А знання мерщій хапати –

Номер слайду 3

РОЗЧИТУВАННЯ

Номер слайду 4

СКОРОМОВКА

Номер слайду 5

Бабин біб розцвів у дощ —Буде бабі біб у борщ.

Номер слайду 6

ЧИСТОМОВКА

Номер слайду 7

Лі-лі-лі - відлетіли журавлі,Ли-ли-ли - дні осінні прийшли,Ло-ло-ло - вже все снігом замело,Ни-ни-ни - будем ждати ми весни.

Номер слайду 8

СИМВОЛИ УКРАЇНИАНАТОЛІЙ КАМІНЧУК«СІМ ЛІТЕР»

Номер слайду 9

«Передбачення»Про що буде йти мова?Чому ти так думаєш?

Номер слайду 10

«Сім літер»Анатолій Камінчук. Анатолій Камінчук народився 1939 року в Києві в сім’ї службовця. Анатолій Степанович – член Національної Спілки письменників України. На честь його таланту в Луб’янській школі №7, було встановлено скульптуру, яка зображує книгу та лелек, які відлітають від неї. Ще в цьому освітньому закладі започатковано стипендію імені Анатолія Камінчука для найрозумніших дітей.

Номер слайду 11

"Пригадую себе маленьким: надворі хуга, заметіль, зима. На вікнах «білі лисиці» — це Морозенко розмалював шибки. А в хаті холодно, а за вікном — світу білого не видко— завіяло, намело аж під стріху. Сиджу біля вікна й розглядаю химерні візерунки на склі, прохукую на шибках прозоре віконечко — ой леле, як там цікаво!

Номер слайду 12

У пухнастому інеї сині дерева, на гілках снігурі, синички, горобчики. На паркані, на дротах шапки снігу. А сніг іскристий, рожевий, лискучий. Тоді ще не було ні телевізора, ні домашнього кіно, а були в мене кольорові олівці, які мама подарувала на день народження.

Номер слайду 13

І я взявся до малювання. Хотілося це побачене диво перенести на папір. І застрибали, як живі, зайчики та білочки, повиростали химери-дивовижі, захурделила сніговиця, заграла у переливах сонця райдуга-веселиця. Не зчувся, як і день минув. Повернулася мама з роботи. Похвалила за малювання.

Номер слайду 14

А тоді мені забажалося ще й віршики до малюнків зробити. Не пам'ятаю, які вони були, ті віршики. Та головне — ті рядочки сподобалися мамі, і вона мене знову похвалила. Мабуть, саме відтоді я й почав римувати, тобто писати вірші. Отой радісний і святковий стан душі бережу в собі, коли беруся за перо, коли мережу рядки, коли пишуться вірші для Вас, малята".

Номер слайду 15

ТЛУМАЧНИЙ СЛОВНИЧОК ТРИЗУБ - український національний символ, сучасний малий державний герб України у формі золотого тризубця особливої форми на синьому полі. ОРЕОЛ - яскраве біле сяйво навколо сонця, місяця, яскравих зірок . Ореол – фотографічний дефект.

Номер слайду 16

СІМ ЛІТЕРНапишу сім літер,І вийде сім кольорів райдуги:«У» – блакитний,«К» – жовтий,«Р» – зелений,«А» – синій,«Ї» – фіолетовий,«Н» – помаранчевий,«А» – білий.

Номер слайду 17

А посередині – тризуб золотий. В ореолі барвінку й калини. Ліворуч – козак, а праворуч – козачка. Стоять біля криниці, за руки взявшись. Це моя Україна,Немов сім літер,Заквітчаних у сім кольорів райдуги.

Номер слайду 18

1. Барвінок, калина, криниця – символи України. Які ще символи України ти можеш назвати?

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Чому у вірші блакитний і жовтий кольори наведено першими?Поміркуй, який український пейзаж можна намалювати, використовуючи всі кольори веселки.

Номер слайду 22

3 вересня. Аналіз твору«Сім літер»Анатолій Камінчук. Оповідання. Шанобливе ставлення автора до Батьківщини, до символів України.

Номер слайду 23

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПрочитайте виразно та вдумливо текст на сторінці 8. С. 8, чит. вир.

Номер слайду 24

Інтернет - ресурси

pptx
Додано
4 вересня
Переглядів
67
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку