Презентація "Байка. Леонід Глібов- видатний український байкар".

Про матеріал
Презентація знайомить учнів з життєвим та творчим шляхом видатного українського байкаря Леоніда Глібова. Містить цікаві завдання та вправи, які допоможуть зацікавити дітей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала учитель початкових класів. Зеленьківської гімназіїТальнівської міської ради. Звіряка Людмила Андріївна. Урок літературного читання 3 клас

Номер слайду 2

Байка. Леонід Глібов – видатний український байкар

Номер слайду 3

Сьогодні у нас незвичайний урок. До мудрої байки ми зробимо крокІз байкою ми зустрічались не разІ знову вона завітала до нас.

Номер слайду 4

Леонід Глібов народився у с. Веселий Поділ на Полтавщині. У дитинстві був веселим і жвавим хлопчиком. Найбільше він любив доглядати за квітами, за що його родичі називали «Льолик- квітчастий королик».  

Номер слайду 5

Навчаючись у гімназії, тринадцятирічний хлопчик так засумував за рідною домівкою, що написав вірш „Сон”. Друзям цей вірш дуже сподобався. Полтавська гімназія

Номер слайду 6

Леонід Іванович дуже любив дітей. Деякий час працював учителем історії та географії. Про нього залишилися спогади, як про хорошого вчителя. У цій гімназії Леонід Іванович викладав географію

Номер слайду 7

Леонід Глібов написав багато жартівливих пісеньок, віршованих загадок та акровіршів для дітей. Друкував він їх під псевдонімом дідусь Кенир. Л.І. Глібов залишив після себе великий спадок: байки,вірші - загадки, акровірші, які дуже подобаються дітям .

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Байка – це невеличкий за обсягом твір з повчальним змістом. У байках в образах тварин, рослин, різних предметів зображено людей.

Номер слайду 10

Ознаки байки        ·Невеликий обсяг.·Часто  - віршована форма.·Повчальний зміст.·Наявність моралі.·Ідеться по звірів, рослини, які поводяться як люди.·Автором висміюються людські вади.

Номер слайду 11

Стрибає пружинка –Зелена в неї спинка –З трави на стебелинку,З гілки на стежинку. Серед лісу горбик-дім, Тисячі живуть у нім. Працелюбні ці комахи: Добрі, щирі, розумахи називаються …           Відгадайте загадки

Номер слайду 12

МУРАВЕЙВеселий. Працьовитий. Лінивий. Розумний. Безтурботний. Розсудливий. КОНИКДобери слова для характеристики героїв байки “Коник – стрибунець”

Номер слайду 13

До яких байок Леоніда Глібова ілюстрації?

Номер слайду 14

Склади прислів’янеїстинасидипечі .калачіХочеш

Номер слайду 15

Моя байка, добрі люди, у пригоді, може, буде. Леонід Глібов

pptx
Додано
1 березня
Переглядів
134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку