Презентація "Безпека людини під час користування електричними приладами"

Про матеріал
Презентація до уроку містить навчальний матеріал з короткого замикання та його запобігання, правила користування електричними приладами, правила поводження під час грози та матеріал про надання первої медичної допомоги
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БЕЗПЕКА ЛЮДИНИ ПІД ЧАС РОБОТИ З ЕЛЕКТРИЧНИМИ ПРИЛАДАМИ Струм електричний – чарівний він гном, З ним ми стикаємось знову і знов. Струм електричний на службі повсюди, Вдячні за це йому всі наші люди.

Номер слайду 2

Світло наповнює завжди наш дім, Тепло і затишно жити у нім. Пральна машина є в нас в квартирі, Фен, телевізор живуть з нами в мирі. Ходить тролейбус на струмі й трамвай, Хліб він пече і смачний коровай

Номер слайду 3

Коротке замикання Коротким замиканням називають з єднання кінців ділянки кола провідником, опір якого дуже малий порівняно з опором ділянки кола За законом Ома І = U /R Якщо R → 0, І - зростає

Номер слайду 4

Коротке замикання

Номер слайду 5

Запобіжники

Номер слайду 6

Дія електричного струму на людину. І = 220В/100000Ом = 2,2 мА І = 220В / 1500 Ом = 140 мА Сила струму, мА Характер сприймання Змінний струм 0 – 0,5 Не відчувається 0,5 - 2 Втрата чутливості 2 - 3 Сильне тремтіння пальців рук 5 - 10 Відчуття болю, судоми рук 10 – 20 Зростаюча дія на м‘язи, деякі пошкодження. Людина не може самостійно діяти 20 - 25 Руки паралізується, утруднюється дихання 50 - 80 Параліч дихання 90 - 110 У разі дії протягом 3 с наступає параліч серця, смерть

Номер слайду 7

Зовнішній масаж серця - Покладіть потерпілого на тверду поверхню Знайдіть середину грудини та відміряйте 2 пальця від її нижнього краю. Не забираючи пальців, покладіть ребро долоні другої руки на грудину. Покладіть обидві руки і стискайте грудину на 4-5 см. Залишайте руки прямими й розігнутими в ліктях, переконайтеся, що тиск надається на грудину, а не на ребра. Реаніматор, що виконує компресії рахує вголос «1, 2, 3, 4, 5». - Після кожних п'яти натискань реаніматор, що виконує вентиляцію робити вдих.

Номер слайду 8

Правила поводження з електричними приладами Електронагрівальні прилади потрібно включати в електромережу справними. У випадках коли електричний дріт обірвався чи оголився, не торкайся оголених місць. Не можна ремонтувати арматуру електромережі, не викрутивши запобіжники Не можна бавитись із штепсельними розетками Не торкайся мокрими руками та не витирай вологою ганчіркою електроприлади, ввімкнені в електромережу.

Номер слайду 9

Правила поводження з електричними приладами Якщо ти дивишся телевізор, а екран погас або почав миготіти, ні в якому разі не можна по ньому стукати. Його треба негайно вимкнути. Якщо щось потрапило до телевізора, радіоприймача треба в першу чергу їх вимкнути. Не залишайте без нагляду увімкненими в розетку електроприлади. Забороняється тягнути за електричний шнур руками. Не можна заповнювати водою ввімкнені в електромережу чайники, кавоварки, каструлі. Не можна підвішувати речі на кабелі.

Номер слайду 10

Що робити, якщо електричне обладнання загорілося Вимкнути електрорубильник. Слід пам’ятати: не можна застосовувати для гасіння воду та пінні вогнегасники, можна лише порошкові; 3. Терміново телефонуй за номером 101 і викликай пожежників на допомогу. 4. Якщо електроприлад зайнявся, спробуй діяти за такою схемою: обмотай руку сухою ганчіркою, висмикни вилку з розетки; накрий палаючий предмет ковдрою; повідом дорослих про пожежу.

Номер слайду 11

Утворення блискавок. Блискавковідвод. Йде гроза з-за верхогір‘я… Справді, тільки примічай: Чорних птиць імлисте пір‘я Затемнило небокрай. Прокотився грім з розгоном, Грають блискавок шаблі. Пахне морем і озоном Від притихлої землі.

Номер слайду 12

Житя серед блискавок. Опинившись під час грози у полі, не можна бігти ним, не варто лягати на землю, стояти теж небезпечно, треба присісти так, щоб голова була як найближче до землі, а площа контакту із землею – мінімальна. Під час грози у лісі не можна ховатися під високими деревами, а в полі — під поодиноким деревом, копицею сіна тощо. Під час грози не можна купатись у відкритих водоймах, а перебуваючи високо в горах, краще ховатися в печері або під глибоким уступом. Захист від вологи під парасолькою може підсилити небезпеку. Парасолю слід скласти і відкласти у бік. Під час грози не можна запускати повітряного змія.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Клепікова Ольга Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
5 лютого 2020
Переглядів
2022
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку