Презентація "Безпека на дорозі"

Про матеріал
Матеріали презентації «Безпека на дорозі» можна використати при проведені години спілкування «Безпечна країна» на виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху для попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Безпека на дорозі  Година спілкування елементами змагання 5 клас Підгірненська ЗОШ І-ІІІ ступенів Новомиколаївського району Запорізької області Класний керівник : Бейдик Н. І.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Постійно дотримуйся правил дорожнього руху. Ніколи не порушуй їх, це небезпечно для життя. Переходь вулицю тільки у відведених місцях. Будь обережним при переході трамвайних та залізничних колій. Не влаштовуй ігри на проїжджій частині вулиці. Правильно користуйся міським транспортом.

Номер слайду 4

1. Де сховалося «НЕ» Знати й виконувати правила дорожнього руху треба завжди. У громадському транспорті всі мають дотримуватися належних правил поведінки. На зупинці слід стояти близько до проїжджої частини дороги. Треба бути уважним та обережним поблизу дороги. Можна перебігати через дорогу перед автомобілем. Пішоходи повинні рухатися по дорозі. Дозволено їздити на велосипеді по дорозі дітям до 14 років. Дітям до 12 років дозволяється їздити на передньому сидінні автомобіля .

Номер слайду 5

2. Хто швидше?

Номер слайду 6

Назвіть учасників дорожнього руху. 2. Де мають рухатися пішоходи? 3. Пішоходи йдуть по узбіччю на зустріч чи за рухом транспорту? 4. Перед початком переходу вулиці спершу потрібно подивитися ліворуч чи праворуч? 5. З якого віку дозволяється дітям їздити на велосипедах? (Водії, пасажири, велосипедисти, пішоходи) (По тротуару) (Назустріч). (Ліворуч, а дійшовши до середини – праворуч). (З 14 років)

Номер слайду 7

6. Сигнали якого кольору має світлофор? 7. Чи може світлофор мати лише два сигнальні кольори? 8. Хто регулює дорожній рух за відсутності світлофора? 9. Де пішоходи мають переходити вулицю? (Червоний, жовтий, зелений) (Так. Світлофор для пішоходів) (Регулювальник) ( У місцях, де є «Зебра», знак «Пішохідний перехід» або світлофор)

Номер слайду 8

10. Чому не можна велосипедисту їздити по тротуару та проїжджій частині? Де мають рухатися велосипедисти? (Вони будуть заважати рухові пішоходів та водіїв. Велосипедисти мають рухатися у спеціально відведених місцях – велосипедних доріжках).

Номер слайду 9

Першим в історії правителем, який ввів правила дорожнього руху, був Гай Юлій Цезар. Він видав закон, відповідно до якого жінки Риму не мали права керувати колісницями. Тільки в 1891 році вперше в Україні, а саме в Одесі, з’явився автомобіль. У 1618 році російський цар Петро І видав наказ про правила дорожнього руху. Вони обмежували швидкість їзди. Було введено правосторонній рух. Це цікаво!

Номер слайду 10

3. Чи добре ти знаєш дорожні знаки?

Номер слайду 11

Вгадай дорожній знак

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

4. Прочитайте надписи до цих знаків, домалюйте їх. Велосипедний рух заборонено Велосипедна доріжка Пішохідна доріжка Ремонтні роботи Пункт медичної допомоги Телефон

Номер слайду 15

С Д Е П О Д І Д О В У П Е Д П Т Й А У І Б И С О Л Е В Р Т С О Т Р О П А Н А О К Т В А Р С Ш И Г Р А Л О Ф О Н А М О Т Т Т І В С А Р Т Р О Д 5. Знайти слова, зашифровані в таблиці

Номер слайду 16

6. Чи знаєш ти правила велосипедиста 1.На велосипеді, який не обладнаний дзвінком, передньою фарою, ліхтарем і двома діючими незалежно одне від одного гальмами: а)їздити можна, якщо видимість добра; б)їздити по дорогах не можна: в)їздити можна, тільки дуже обережно і близько до правого краю проїжджої частини. 2.Попереджувальний сигнал про зміну напрямку руху велосипедист повинен подавати: а)тільки в разі обгону чи повороту направо; б)тільки в разі обгону чи повороту наліво; в)завжди, коли змінює напрямок руху.

Номер слайду 17

3.З настанням темноти: а)достатньо, якщо велосипедист буде освітлювати дорогу ввімкнутим кишеньковим ліхтариком; б)на велосипеді повинні бути увімкнені передня фара і задній ліхтар (або червоний світловідбивач). 4.Якщо на шосе позначено три дорожні смуги, відокремлені поздовжніми переривчастими лініями, то треба їхати: а)по правій чи середній смузі — на власний розсуд; б)по середній смузі; в)по правій дорожній смузі на відстані одного метра від краю проїжджої частини.

Номер слайду 18

5.Велосипедисти, які ідуть групою по шосе, можуть рухатися: а)в два ряди; б)тільки по одному, один за другим; в)утри ряди на відстані одного метра один від одного. 6.На перехресті з регульованим рухом велосипедист, який робить поворот: а)має перевагу в русі перед пішоходами, які йдуть на зелений сигнал світлофора; б)повинен уступити дорогу пішоходам, які переходять вулицю на зелений сигнал світлофора; в)не зобов'язаний поступатись пішоходам, які переходять вулицю на зелений сигнал світлофора, але повинен бути обережним.

Номер слайду 19

7.Попереджувальний сигнал про зміну напрямку руху вліво велосипедист подає: а)спокійним підняттям руки; б)помахом руки; в)чітким викиданням руки вліво. 8.Працівник міліції у формі чи автоінспектор має право зупинити велосипедиста: а)в будь-якому випадку; б)тільки коли велосипедист порушує правила дорожнього руху; в)тільки коли велосипед технічно несправний чи не повністю обладнаний.

Номер слайду 20

9.Велосипедист, який став учасником дорожньо-транспортної пригоди: а) може продовжувати рух, якщо жоден з учасників пригоди не отримав серйозної травми; б) зобов'язаний у будь-якому випадку зупинитись. 10.Під час руху по шосе велосипедист: а) може їхати, не тримаючись за кермо, якщо поблизу немає жодного транспортного засобу; б) в жодному разі не має права їхати, не тримаючись за кермо; в) може їхати, не тримаючись за кермо, але обидві ноги повинні бути весь час на педалях.

Номер слайду 21

1.Чи безпечно переходити вулицю навскоси? а)так, бо це зручно; б)ні, бо це шлях по небезпечній ділянці; в)так, бо це коротший шлях; г)ні, бо побачить міліціонер і оштрафує. 2. Як обійти автобус, щоб перейти на інший бік вулиці? а)спереду, щоб тебе бачив водій автобуса; б)ззаду, щоб не потрапити під машину, яка їде за автобусом; в)слід дочекатися, поки автобус поїде, пройти до переходу і перейти дорогу на зелений сигнал світлофора. Вікторина

Номер слайду 22

3. Як слід поводитися на зупинці громадського транспорту? а) не стояти близько до проїзної частини дороги; б)стояти близько до проїзної частини, щоб першим зайти до салону; в)стояти там, де зручно; г)чекати на транспорт на проїзній частині дороги. 4. Як слід поводитися в салоні громадського транспорту? а)стояти близько до дверей, спираючись на них; б)пройти ближче до водія і розпитувати про маршрут; в)посередині салону сміятися та розважатися з друзями; г)пройти всередину салону, триматися міцно за поручень, поводитись чемно.

Номер слайду 23

5. Як діяти пасажирові, якщо транспортний засіб потрапив у ДТП? а)перепитувати всіх присутніх, що сталося, кричати, плакати, звинувачувати водія; б)швидко вийти із салону через двері або аварійний вихід; в)надати допомогу тим, хто її потребує.

Номер слайду 24

До зустрічі! Сайт Підгірненської ЗОШ І-ІІІ ст. https://sites.google.com/a/podschool.com.ua/pidgirnenska-skola/

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Щербак Тетяна Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бліняєва Ніна Георгіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Тяпкова Ольга Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
8 листопада 2019
Переглядів
28853
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку