Презентація: "Біль Чорнобиля"

Про матеріал
Презентація: "Біль Чорнобиля" є додатковим матеріалом до виховного заходу. Створено до дня вшанування пам'яті загиблих у Чорнобильській катастрофі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чорнобиль – це назва невеличкого районного центру, що знаходиться недалеко від Києва. Чорнобиль дав свою назву атомній електростанції, яка почала будуватися на території біля красуні річки Прип’яті. Невдовзі біля атомної станції виникло ціле місто енергетиків – Прип’ять. Місто швидко розбудовувалось: відкривалися школи, дитячі садочки, лікарні, магазини... Це було місто-сад. Які широкі вулиці! А яких тільки квітів не було у скверах, алеях, парках! Улюбленим місцем відпочинку залишалася річка. Ніщо не віщувало біди. Квітень завершував свою вахту в природі і мав передати її травню. Про те цю красу знищила трагедія, яка сталася 26 квітня і увійшла в історію людства під назвою Чорнобильська катастрофа.

Номер слайду 2

Чорнобиль став зоною душевного болю і постійної тривоги мільйонів українців. Від 26 квітня 1986 року увесь український народ живе “до” і “після”. “До” і “після” катастрофи на ЧАЕС.34 роки тому вибух на Чорнобильській АЕС призвів до вселюдської, планетарної трагедії. Але для України чорнобильська трагедія стала лихом, яке з нею назавжди, бо саме на її території залишився ядерний монстр – зруйнований четвертий блок, який і нині, продовжує загрожувати світу. ДО ПІСЛЯ

Номер слайду 3

Два теплові вибухи спричинили руйнування четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, розташованої на території України (колишньої УРСР), Руйнування мало вибуховий характер, реактор було повністю зруйновано і в довкілля було викинуто велику кількість радіоактивних речовин.

Номер слайду 4

Дмитро Павличко. НА ЧОРНОБИЛЬ ЖУРАВЛІ ЛЕТІЛИНа Чорнобиль журавлі летіли,З вирію вертались навесні. Як сніжниця, попелище біле Розвівалось в рідній стороні. Там згоріли гнізда і гніздечка,Поржавіла хвоя і трава,Журавлина крихітна вервечка Напиналась, наче тятива. Не було ні стогону, ні крику,Тільки пошум виморених крил. Журавлі несли печаль велику,Наче тінь невидимих могил. Не спинились птиці на кордоні,Де сягає атомна яса,І дивився батько з-під долоні,І ридала мати в небеса. На Чорнобиль журавлі летіли,З вирію вертались навесні... Чорний журавель є символом Чорнобильської катастрофи.

Номер слайду 5

Володимир Шовкошитний. ЧОРНИЙ ЛЕЛЕКА* * *Так хочеться згадати поіменно. Всіх тих, кого любив,хто був мені за друга: Я дружбу ніс високо, як знамено,Хоч часом древко й виривала хуга. Опрацювати вірша. Переглянути відео “Перші ліквідатори аварії на ЧАЕС”. Вшанувати загиблих хвилиною мовчання. Пам'ятник ліквідаторам катастрофи. Чорнобиль. Четвертий реактор. Наші дні.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гріньова Віталіна Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 квітня 2020
Переглядів
2326
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку