Презентація "Будівельні матеріали"

Про матеріал
Будівельні матеріали — це природні і штучні матеріали та вироби, які використовуються при спорудженні та ремонті різноманітних будинків і споруд.
Перегляд файлу

 

 

Презентація на тему:

«Будівельні матеріали»

 

 

 

Підготувала Майстер в/н

Попова Г.П.


ПЛАН

1. Загальтні поняття про будматеріали.

2. Класифікація будівельних матеріалів.

3. Мінеральні в’яжучі речовини.

4. Листові скло-матеріали скляні блоки, профілі.

5. Покрівельні матеріали.

6. Теплоізоляційні матеріали.

7. Вироби для ванних кімнат, для облаштування кухонь, туалетних кімнат.

8. Санітарно-технічні вироби і установча арматура.

9. Маркування та пакування.

10. Вимоги до якості.

11. Приймання.

12. Підготовка до продажу.

13. Розміщення та викладка.

14. Показ і консультація покупців пррии продажу.

 

 

Будівельні матеріали — це природні і штучні матеріали та вироби, які використовуються при спорудженні та ремонті різноманітних будинків і спору

 

 

 

 

 

За походженням будівельні матеріали бувають природні (деревина, глина, камінь, пісок тощо) і штучні (цемент, скло, цегла та ін).

       По складу вони поділяються на мінеральні (метали, цемент, кераміка, скло) і органічні (на основі полімерів, деревини, асфальтів, бітумів).

       По виду вихідної сировини будівельні матеріали діляться на кам'яні (природні і штучні), металеві, скляні, деревні, бітумінозні, полімерні, на основі волокнистих речовин.                                                  .                                                

       За призначенням - в'яжучі (будівельні розчини), стінові, покрівельні, облицювальні та оздоблювальні, тепло-та гідроізоляційні, кріпильні, вироби для підлог, для скління, санітарно-технічні вироби, конструкційні профільні матеріали.

       За способом отримання можна виділити дві великі групи - лісоматеріали на основі цільної деревини та композиційні матеріали. Всі лісоматеріали залежно від виду механічної обробки можна раз ділити на круглі, пилені, будівельні деталі і вироби, збірні будинки.

 Матеріали на основі цільної деревини.                

       Круглий ліс - це відрізки колод, очищені від гілок і сучків, з корою або без неї. Населенню продаються круглі лісоматеріали наступних найменувань: пиловник, призначений для розпилювання, діаметром більше 14 см, будівельний ліс, використовуваний у круглому вигляді, діаметром 14-24 см, підтоварник для допоміжних будівель діаметром 6-13 см для хвойних і 8-11 см для листяних порід, стовпи короткі діаметром 8-18 см, огорожі діаметром 3-5 см, жердини, дрова довжиною

до 1м.

 

                               

 

Мінеральні в'яжучі матеріали представляють собою продукти випалу гірських порід на основі сполук кальцію, магнію, алюмінію, заліза. При змішуванні з водою вони утворюють пластичне тісто, поступово твердне до камневидное стану

Залежно від умов затвердіння поділяються на повітряні (вапно повітряна, гіпс, магнезіальні в'яжучі) - тверднуть і зберігають міцність тільки на повітрі, при підвищеній вологості швидко втрачають міцність, і гідравлічні (гідравлічне вапно, романцемент, портландцементи) - після затвердіння на повітрі здатні нарощувати і зберігати міцність не тільки на повітрі, а й у воді. Гідравлічні властивості обумовлені наявністю складних з'єднань оксиду кальцію з оксидами заліза, алюмінію і кремнію; від їх співвідношення залежить вираженість гідравлічних властивостей.

 

 

 

Листові скло-матеріали скляні блоки, профілі.

До асортименту цієї групи відноситься листове скло. В залежності від призначення воно поділяється на віконне та спеціальне скло – вітринне, защищене від променів сонця, закалене, з візерунками та ін..

Листове скло отримують при витяганні чи прокатки в’язкої скломаси.

Способом проката скла виготовляють   листи великого розміру вітринного скла, з візерунками і армироване скло.

 

 

    

 

 

Покрівельні матеріали.

Для пристрою покрівель застосовують різноманітні матеріали на основі мінерального і органічного сировини.

За формою покрівельні матеріали поділяють на штучні, або листові, рулонні і мастичні.

  

 

 

 

 

 

Теплоізоляційні матеріали.

Теплоізоляційні матеріали застосовують для теплоізоляції стін, перегородок і перекриттів.

   

  

 

 

 

 

 

 Вироби для ванних кімнат, для облаштування кухонь, туалетних кімнат.

Вироби для обладнання ванних кімнат. До виробів для обладнання ванних кімнат відносяться: ванни, умивальники, кронштейни, вбудовані деталі, апарати для нагрівання води.

 

 

 

Санітарно-технічні вироби і установча арматура

    Вироби для обладнання туалетних кімнат. Для обладнання туалетних кімнат і санітарних вузлів застосовуються унітази, бачки змивні, сидіння і ін..

Унітази випускають фаянсові або напівфарфорові, покриті глазур'ю. Вони бувають двох видів - тарілчасті і воронкоподібні. Тарілчасті унітази випускаються двох типів: для з'єднання з високо- і низькорозташованими змивними бачками і для безпосереднього з'єднання з змивними бачками. за розмірами діляться на великі і малі (дитячі).

 

 

 


              Маркування та пакування.

При маркуванні будівельних товарів вказують:

  • найменування  підприємства – виробника;
  • його адреса;
  • знак фірми;
  • назва виробу;
  • тип або назва машини;
  • артикул;
  • дата виготовлення;
  • обозначення нормативного документа.

Пакування товарівв.

      Пакування забезпечує якість товарів при транспортуванні та зберіганні. Упаковують товари у жорстку тару, приладдя до них обов’язково упаковують у папір і укладають в середину товар.

Але деякі будівельні матеріали, як в’яжучі – пісок глина не упаковують.


Вимоги до якості.

Вимоги до якості природних матеріалів.  До якості цегли й каменів пред’являють наступні вимоги:

  • Вологопоглинення не менше 8% (для цегли) і не менше 6% (для каменю) у порівнянні з зразком висушеним до постійної ваги.
  • Морозостійкість не менше 25 циклів.
  • Міцність при стиску й вигині повинен відповідати встановленої марці.

 


Приймання.

При прийманні лісоматеріалів і будівельних матеріалів перевіряється їх кількість і якість. А також перевіряється наявність деталей у комплекті, відповідність супроводжуючим документам, паспортним даним.

При прийманні мінеральних в’яжучих речовин перевіряють маркування : найменування підприємства або його товарний знак, назву в’яжучого матеріалу, його гарантовану марку і стандарт. Ще додається паспорт в якому вказують найменування або товарний знак підприємства-виробника, дата відвантаження, номер паспорта, партії поставки, наряду,  вагонів, повне найменування речовини і його гарантовану марку, вид і кількість добавок, стандарт та ін..

 


Підготовка до продажу.

Підготовка товарів до продажу включає дві групи операцій: загальні і спеціальні.

Загальні операції:

  • розпакування;
  • розсортування;
  • промаркування;
  • приведення до належного вигляду;
  • комплектування наборів.

Спеціальні. Які можна використати для будівельних матеріалів:

  • усунення дрібних дефектів;
  • підготовка зразків для показу.


Розміщення та викладка.

 

Субєкт господарської діяльності,який займається продажем лісоматеріалів та будівельних товарів, повинен мати торговий (демонстраційний) зал, в якому виставляються зразки товарів.

Субєкт господарської діяльності повинен забезпечити свободний підхід до усіх лісоматеріалів і будівельних матеріалів. У торговельному залі для інформації покупців повинні бути таблиці з коефіцієнтами переведення круглих лісоматеріалів і горбильомв цільну кубом асу, правила від міряння лісоматеріалів та ін..


Показ і консультація покупців пррии продажу

Згідно «Правил продажу» субєкт господарської діяльності,який займається продажем лісоматеріалів та будівельних товарів, повинен мати торговий (демонстраційний) зал, в якому виставляються зразки товарів, прозводяться розрахунки з покупцями, організується довідково-інформаційна служба і оплачуються послуги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!!!

 

docx
Додано
29 вересня 2020
Переглядів
1330
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку