Презентація "Чому треба берегти книги?"

Про матеріал
Міжпредметний творчий проект з читання. Під час підготовки діти шукають інформацію про виникнення книги,вивчають правила користування книгами та підручниками. Учні підбирають прислів'я, загадки про книгу. Вчаться створювати презентації в PowerPoint, публікації в Publisher. Разом із батьками готують Свято Книги. Сучасні діти, які живуть у час зростання інформаційного потоку, надають перевагу комп’ютерним та мобільним іграм, перегляду відео та телепередач, ніж читанню книг. Небажання дітей читати, їх невміння отримувати задоволення від знайомства з літературними творами і, як наслідок - безграмотність, несформованість навичок виражати власну думку, знаходити необхідну інформацію в додатковій літературі - актуальна проблема сучасності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Чому треба берегти книги? Що дає дітям читання книг? Проект з читання, міжпредметний для учнів 3 класу Вчитель Гула В.В.

Номер слайду 2

Ваше завдання: Провести разом з батьками Свято книги Організувати тематичну виставку книг Підібрати до свята прислів'я про книгу

Номер слайду 3

Книга запрошує вас у подорож, але спочатку потрібно: Крок перший Групі “Всезнайки”: шукати інформацію про історію виникнення книги; створити рубрику “Цікаве про книгу”; створити презентацію в PowerPoint.

Номер слайду 4

Групі “Словознайки”: вивчити правила користування книгами та підручниками; підібрати прислів'я, загадки про книгу; випустити публікацію в Publisher.

Номер слайду 5

Чому треба берегти книги? Дослідження Публікація Веб-сайт Відвідати бібліотеку з метою відшукати “ цікавинки” про книги Знайти цікаву інформацію про перші книги, повідомити про свято Книги, підібрати малюнки, фотографії Узагальнити матеріали дослідження, вибрати найкращі малюнки конкурсу, оформити Веб-сайт Крок другий скласти план дій за схемою:

Номер слайду 6

Дорогі читачі! Пам'ятайте: Книга – найкращий друг і порадник людини, це - джерело знань. Отже, будьмо шанобливими до книги, бережімо й шануймо її – вона наш друг на все життя!

ppt
Додано
28 грудня 2020
Переглядів
1225
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку