При температурі понад 50 градусів С в меді гине основна кі-ть корисних речовин. Тому не варто додавати цей продукт в гарячий чай – лікувального ефекту не буде.1
Номер слайду 3
Щоб вироби 100 грамів меду, бджола повинна облетіти понад 100 000 квіток.2100
Номер слайду 4
У Стародавньому Римі, мед був чудовою альтернативою валюти і ним запросто можна було розплатитися3=
Номер слайду 5
Часто археологи, розкопуючи єгипетські могили, знаходили банки з медом тисячолітньої давності, в яких мед був абсолютно свіжим і все ще корисним4
Номер слайду 6
Чистий органічний мед переповнений вітамінами, мінералами і ензимами, які захищають нас від хвороботворних бактерій і зміцнюють імунітет5
Номер слайду 7
Мед – найдавніший засіб проти подряпин. Його в’язкість створює захисний бар’єр для ранки, а антибактеріальні властивості борються з мікробами і вірусами, і порізи дуже швидко загоюються6
Номер слайду 8
Для того щоб зібрати 100 грамів меду бджолі необхідно облетіти 46 тис. км., це більше довжини екватора7
Номер слайду 9
В процесі польоту нектар служить для бджоли своєрідним паливом. Так, літаючи до квітів на далекі відстані, бджола може принести назад лише 30% нектару.8
Номер слайду 10
Саме слово прийшло до нас з Ізраїлю і перекладається як «магічні чари»9
Номер слайду 11
На відміну від багатьох харчових продуктів мед ніколи не пліснявіє10
Номер слайду 12
Найбільше у світі меду виготовляється в Китаї. Найпопулярнішим китайським медом є гречаний мед11
Номер слайду 13
Для отримання ложки меду 200 бджіл повинні збирати нектар протягом дня. Стільки ж бджіл повинні займатися прийманням нектару та обробкою його у вулику12
Номер слайду 14
Оси теж вміють робити мед. Індіанці Південної Америки здавна збирають осиний мед. У Мексиці вживають в їжу мед оси Полібія окціденталіс13
Номер слайду 15
Мед входить до переліку обов’язкових продуктів космонавтів14