Презентація "Вправи для правильної постави у дітей"

Про матеріал
Дана презентація містить вправи для формування правильної постави у дітей молодшої школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вправи для правильної постави Підготувала вихователь ГПДМаріупольського ЗЗСО № 53 Гади О. М.

Номер слайду 2

Правильна постава – запорука не тільки краси, а й міцного здоров’я. Дитина зростає, її кістки та м’язи зазнають певних навантажень. Отже, треба вчасно приділити належну увагу формуванню правильної постави під час сидіння, у тому числі й за партою, ходіння, занять фізичною культурою тощо. Формуванню правильної постави у дітей, а отже запобігання проблем зі здоров’ям, сприяють нескладні щоденні правила та фізичні вправи, які пропонуються до Вашої уваги у цій презентації. Шановні педагоги, навчіть цим вправам дітей. Це позбавить їх від багатьох проблем! Потрібно почати з 5-7 повторів і одного підходу, потім поступово збільшувати число повторів (до 10-12) і підходів (до 5). Обладнання: гімнастичні палички, гімнастичні килимки, іграшкові пляжні відерця.

Номер слайду 3

«Літак»Дитина ставить ноги разом і розводить руки нарізно на висоті плечей. Тепер, не згинаючи руки в ліктях, можна «політати»: нахиляти тулуб і руки в різні боки.

Номер слайду 4

«Млин» Одна рука на поясі, інша піднімається і описує кола з прискоренням темпу, вперед і назад. Потім руки потрібно поміняти. 

Номер слайду 5

«Дроворуб» Поставити ноги на ширину плечей, до рук взяти гімнастичну паличку — дитина робить широкий замах назад і нахил вперед.

Номер слайду 6

«Рибка» Дитина лежить на животі на гімнастичному килимку, руки витягнуті разом вперед, ноги - ззаду разом. Потрібно підняти руки і груди, потім повернутися у вихідне положення, підняти ноги, повернутися у вихідне положення, а потім погойдатися з піднятими руками і ногами на животі.

Номер слайду 7

«Коромисло»Дитина повинна пронести гімнастичну палицю з двома іграшковими відерцями «води» (задля безпечного виконання вправи відерця можна наповнити піском, деталями конструктора, дрібними кубиками тощо), нічого не «розливши».

Номер слайду 8

«Ластівка» Ця вправа корисна для того, щоб зміцнити хребет і потренувати вестибулярний апарат. Потрібно поставити ноги разом і опустити руки. Потім відводимо праву ногу назад, руки розкидаємо в боки і стоїмо так 30 секунд. Повторюємо вправу з лівою ногою.

Номер слайду 9

«Велосипед» Вправа для зміцнення черевного преса і формування правильної постави у дітей. Дитина лягає на спину на гімнастичному килимку і обертає ногами в повітрі, нібито крутить педалі велосипеда. А потім у перервах можна розсовувати і зсовувати ноги, повторюючи рухи лез ножиць.

Номер слайду 10

Будьте здорові!Дякую за увагу!

pptx
Додано
11 серпня 2020
Переглядів
4830
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку