Презентація "Діагностувальна робота. Робота з літературним твором/медіа текстом"

Про матеріал
Діагностична робота з літературного читання 3 клас. Робота з літературним твором. Українська народна казка "Крадений віл". За розробкою уроку Сімон Валерії Павлівни. https://naurok.com.ua/diagnostichna-robota-z-literaturnim-tvorom-3-klas-209075.html
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Діагностувальна робота. Робота з літературним твором/медіа текстом. Літературне читання3 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

«Діагностувальна робота. Робота з літературним твором/медіа текстом»ТЕМА:

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Гра «Розгадай ребус»Крадений віл

Номер слайду 8

Крадений віл

Номер слайду 9

1. Уважно прочитай!

Номер слайду 10

КРАДЕНИЙ ВІЛ  Мав чоловік сина.  От виріс  хлопець та такий собі красень, хоч  картину  з нього малюй, а до роботи щось не дуже квапиться.  Якось питає в нього батько: -  Чи не  пора, синку, за якесь діло братися? А той стоїть і чухає потилицю: -  Та не знаю, тату, за що й братися…- Гаразд, - озвався батько. – Підемо по світу, поглянемо, як інші живуть. Може, й тобі якась там робота до серця припаде.

Номер слайду 11

  Ішли вони, йшли, вже й назад повернули, коли дивляться – під лісом віл пасеться.- Я цього вола вкраду! – каже тоді син.- Що ж, - зітхає батько, - то кради…   Зловив син вола, взяв на налигач і привів.- Жени його додому. А я в село загляну – знайомого провідаю, - сказав йому батько.   Повернувся пізно, а вже до того дня зарізали вола і зварили багату вечерю. Син затулив ряднами всі вікна, аби хтось не підглянув, і аж потому сів до столу.- Стривай, - каже батько. – Спершу собі поміряємо шиї. Побачимо, хто ліпше з нас погладшає.

Номер слайду 12

   Поміряли шиї, взялися за їжу. Батько – той їсть повагом, наче в гостях, а син поспішає, немов на пожежу. Загавкає собака, а він усе мерщій ховає до комори. І вночі не спав: весь час йому здавалося, що хазяїн вола об’явився.   Через місяць того вола з’їли. Повеселішав парубок.- Ану, сину, - каже тоді батько, - поміряємо шиї.   Поміряли. У батька шия на два пальці більша, а в сина – тонша стала.- Це тому, чоловічку, що ти крадене їв! – сміється з нього батько.

Номер слайду 13

- А ви хіба купували, тату? – дивується син.- Еге, я їв своє, тому і погладшав, - примружив старий  очі. – Пам’ятаєш,я в село заходив? Це тоді хазяїну я за вола односив гроші.   Син аж вирячився з дива.- Ну, сину, - каже батько, - то, може, знову підеш вола красти?- Ні, хай  йому  всячина! – сказав син. – Більше не буду красти. Радше піду волами землю орати та хліб сіяти.

Номер слайду 14

 Налигач – мотузка, яку прив’язують до рогів худоби.

Номер слайду 15

2. Визнач та запиши жанр прочитаного твору. а) казка; б) оповідання; в) байка. Дай письмові відповіді на запитання:

Номер слайду 16

3. У якому розділі книжки можна помістити прочитаний твір?а) «Школа ввічливості» б) «Усна народна творчість»в) «З любов’ю до рідної землі»

Номер слайду 17

4. Чому батько згодився, щоб син украв вола?     а) щоб приготувати багату вечерю б) щоб провчити сина;     в) щоб подарувати знайомому.

Номер слайду 18

5. Чому в сина шия тонша стала?

Номер слайду 19

6. Встанови відповідність між словом та його значенням. до серця припаде ► ◄ робити поспіхомхоч  картину  з нього малюй ► ◄ дуже красивий немов на пожежу ► ◄ сподобається

Номер слайду 20

7. Віднови послідовність подій у творі.__ Пошуки роботи.__ Мав чоловік гарного сина.__ Минув місяць.__ Багата вечеря.__ Більше не буду красти.__ Крадіжка вола.

Номер слайду 21

8. Чого навчив тебе цей твір?

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Використано розробку урокуhttps://naurok.com.ua/diagnostichna-robota-z-literaturnim-tvorom-3-klas-209075.htmlта ресурси мережі Інтернет.

pptx
Додано
21 березня 2023
Переглядів
1697
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку