Презентація "Дієприкметниковий зворот. Розділові знаки при дієприкметниковому звороті".

Про матеріал
Презентація "Дієприкметниковий зворот. Розділові знаки при дієприкметниковому звороті". 7 клас
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

НАЗВИ ДО ЯКОЇ ФОРМИ ДІЄСЛОВА НАЛЕЖИТЬСЛОВО?

Номер слайду 3

ЧОМУ ТИ ТАК ВВАЖАЄШ?

Номер слайду 4

ПОДІЛИСЯ ВІДОМОСТЯМИ ПРОДІЄПРИКМЕТНИК

Номер слайду 5

ПРИДУМАЙ АНТОНІМ ДО ЦЬОГОСЛОВА

Номер слайду 6

ПОЯСНИ, ЯК МОЖЕ ЗМІНЮВАТИСЬЦЕ СЛОВО? (ОДИН, БАГАТО)

Номер слайду 7

ЗАПРОПОНУЙ РЕЧЕННЯ З ДАНИМ СЛОВОМ

Номер слайду 8

Дієприкметниковий зворот. Розділові знаки при дієприкметниковому зворотіС. В. Шинкаренко, вчитель української мови та літератури озо «миргородський ліцей №1 імені панаса мирного миргородської міської ради полтавської області»

Номер слайду 9

Вода –це життяwater is life aqua est vita. Wasser ist Lebenl'eau est la vie

Номер слайду 10

Завод мінеральних вод, розташований у курортному місті Миргород, з 2003 р. входить до складу компанії IDS Borjomi. Підприємство засноване у 1927 році. Воно оснащене сучасним обладнанням, сертифіковане за міжнародними стандартами. Вже у 1974 р. запрацював оновлений завод мінеральних вод.

Номер слайду 11

Особливо цілющою вважали воду, освячену на Водохреще. Особливо цілющою вважали освячену на Водохреще воду.12

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Означуване слово-це слово (іменник), від якого ми ставимо запитання до дієприкметника. Джерело відкрите. Криниця викопана Залежне слово – це таке слово, до якого ми ставимо запитання від дієприкметника. Відкрите у МиргородіВідкрите І. А. Зубковським. Відкрите у 1912 роціВикопана давно. Дбайливо викопана майстром. Викопана на узліссі

Номер слайду 14

Складімо речення Відкрите І. А. Зубковським у 1912 році ДЖЕРЕЛО стало початком історії нашого курорту. КРИНИЦЯ, дбайливо викопана майстром, славиться своєю цілющою водою.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Дієприкметниковий зворот відокремлюється комами 1. Дерева, запорошені снігом, вночі були чарівні. 3. Густо вкриті туманом, гори здавалися схожими на хмари. 2. Огорнуті інієм, на галявині пишалися ялинки. 4. Вражений красою природи, він поспішав усе сфотографувати.

Номер слайду 17

Не виділяємо комами. На Івана Купала пущений на воду вінок мав перейняти наречений дівчини.

Номер слайду 18

Одиничні дієприкметники та звороти"Старий Миргород" - збалансована питна вода, добута із артезіанської свердловини глибиною 165 метрів. Ця вода, очищена з використанням технології зворотного осмосу, за своїми властивостями наближається до талої води стародавніх льодовиків.

Номер слайду 19

Установи відповідність Обов’язковим атрибутом кошика, освяченого на Великдень, є запалена свічка. Блискавками підперезана, ходить хмара над березами. Зачарований морем, він довго сидів на березі і про щось думав. Прокипячена кілька разів стає вода шкідливою, «мертвою».абвгабвг

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Творче моделюванняу море. закоханий І. Айвазовський – художник, художником-мариністом Картина у 1849 році, «Буря на морі», твором написана є кращим цього періоду. романтичнимважкими темне Місяць небо, вкрите хмарами. освітлює майже на картині, Море, чорне. зображене. Вітрильник, нагадує самотнього набік, похилений мандрівника. стихію, І в цьому вітром. розбурхану місячному бачимо сяйві

Номер слайду 22

ЛАЙК - ДИЗЛАЙК Вода повторно використана є чудовою альтернативою світовій кризі води. Акції, спрямовані на захист водних ресурсів, допомагають зберегти довкілля. Міжнародний день води супроводжується заходами, спрямованими на привернення уваги до проблеми чистої питної води. Під час миття посуду не тримайте відкритий повністю кран. Барабан пральної машини максимально загружений суттєво економить воду.

Номер слайду 23

РЕФЛЕКСІя. Технологія «Сторітелінг» Використовуючи зображення на кубиках, поділіться враженнями про урок

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Маньковська Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
25 березня 2022
Переглядів
4770
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку