Презентація "Директор- це лідер"

Про матеріал
"Лідер ідеальний, коли люди практично не підозрють про його існування. Лідер не дуже хороший, коли люди підкоряються й звеличують його. Він зовсім поганий, коли вони нехтують ним. Якщо ви не поважаєте людей, то й вони не будуть поважати вас. Гарний лідер той, хто мало говорить, але робота його робиться й цілі його досягаються. А його люди говорять: "Ми все зробили самі"".  Лао-Цзи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Директор школи – лідер педагогічного колективу

Номер слайду 2

Мета : сформувати ключові компетентності керівника сільської школи, необхідні для управління, оптимізації зусиль та розвитку навчального закладу. Завдання: Систематизувати знання щодо:можливостей використання знань про лідерство у роботі директора;методів та прийомів розвитку колективу та створення команди. Сформувати вміння (навички):використовувати зання про лідерсво у діяльності керівника навчального закладу;застосовувати теоретичні знання для вдосконалення власного досвіду керівника навчального закладу;використовувати тренінгові технології для розвитку активності, творчих можливостей та мотивації педагогічних працівників. Розвинути установки до:інноваційності, пошуку та використання інновацій в управлінській діяльності;креативності та постійного творення власного стилю керівництва;самовдосконалення;адаптивності та змін своєї діяльності відповідно сучасних вимог до управлінської діяльності;впевненості у собі, у необхідності брати відповідальність на себе. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ

Номер слайду 3

Очікувані навчальні результати: Знання:особливостей використання знань про лідерство в управлінській діяльності;методів та прийомів тренінгових технологій;можливостей використання в управлінській діяльності прийомів розвитку активності, творчих можливостей та мотивації педагогічних працівників. Уміння:застосовувати теоретичні знання для вдосконалення власного управлінського досвіду;використовувати знання про лідерство для управління навчальним закладом;використовувати в управлінській діяльності прийоми розвитку активності, творчих можливостей та мотивації педагогічних працівників. Установки до:інноваційності, пошуку та використання інновацій в управлінській діяльності;креативності та постійного творення власного стилю керівництва;самовдосконалення;адаптивності та змін своєї діяльності відповідно до сучасних вимог до управлінської діяльності;впевненості у собі, у необхідності брати відповідальність на себе. Набуття досвіду:планування та аналізу власної управлінської діяльності;використання методів та прийомів тренінгових технологій для розвитку активності, творчих можливостей та мотивації педагогічних працівників;формування у педагогічних працівників прагнення до саморозвитку шляхом використання різних стилів управління, сучасних інноваційних підходів до керівництва навчальним закладом;розвитку пізнавальної активності, творчого мислення, вміння адекватно оцінювати себе і результати власної діяльності. "Лідерство – це бачення, керівництво – реалізація цього бачення"

Номер слайду 4

Сучасний керівник - лідер. Лідерство – це спосіб керування підлеглими та здійснення на них впливу з метою реалізації визначених цілей (у тому числі мотивування, ініціювання діяльності тощо). Лідеру притаманні такі якості:тісне поєднання кар’єри й особистого життя; прагнення розвиватись, удосконалюватись; здатність застосовувати здібності, навички, знання, талант саме у керівництві іншими людьми.

Номер слайду 5

Лідерство є необхідною умовою, яка призводить до змін, а керівництво необхідним інструментом отримання систематичних результатів. Директор повинен поєднувати в собі як вміння керівника, так і лідера. ОСНОВНІ ВМІННЯ ЛІДЕРА: Активне впровадження змін (пошук шансів, експериментування та ризик). Інспірування спільного бачення (володіння баченням майбутнього, заохочення інших до прогнозування). Надання можливості діяти іншим (заохочення до співробітництва, зміцнення віри інших у їх власні сили). Моделювання способів діяльності (подавання прикладу, планування дрібних успіхів на шляху до досягнення мети). Заохочування (підкреслювання окремого вкладу кожного, святкування).

Номер слайду 6

Нова українська школа потребує керівника нового тисячоліття, керівника-лідера, який:є ініціатором і творцем нового, цікавого й захопливогомає стратегію розвитку закладу освіти;уміє інтегрувати ідеї, технології і менеджмент;мотивує і надихає;може створити професійну команду однодумців;здійснює внутрішню та зовнішню комунікації;створює умови для свободи думки й дії;створює розвивальне освітнє середовище;сприяє ініціативі підлеглих, учнів, громади;сприяє саморозвитку всіх суб’єктів освітнього процесу;навчається сам і створює колектив, якій постійно навчається;має високий рівень відповідальності за прийнятті рішення і результати роботи закладу,має високий емоційний інтелект. На основі цього можемо зробити такі висновки:директор – ключова особа в закладі загальної середньої освіти, від якої залежить поступ організації до утворення нової української школи як відкритої та активної соціально-педагогічною системи, осередку культурно-освітнього середовищаголовна роль директора нової школи – лідер освіти, одержимий школою, який веде свій колектив від нинішнього стану до бажаного результату;функціональні зміни в роботі директора закладу загальної середньої освіти передбачені реформами освіти, потребують неперервного розвитку професійної управлінської компетентності керівника і формування його лідерських якостей;засобами розвитку професійних і лідерський якостей керівника закладу загальної середньої освіти є безперервна освіта, самоосвіта та саморозвиток;базою для реалізації такого безперервного навчання в теоретичній його частині мають стати заклади післядипломної освіти, а для практичних занять – заклади освіти, що мають успішний досвід лідерів освітніх реформ.

Номер слайду 7

"Лідер ідеальний, коли люди практично не підозрють про його існування. Лідер не дуже хороший, коли люди підкоряються й звеличують його. Він зовсім поганий, коли вони нехтують ним. Якщо ви не поважаєте людей, то й вони не будуть поважати вас. Гарний лідер той, хто мало говорить, але робота його робиться й цілі його досягаються. А його люди говорять: "Ми все зробили самі"".  Лао-Цзи. ДЯКУЮ ЗА УВАГУ !!!

pptx
Додано
4 березня 2021
Переглядів
2594
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку