Презентація для проведення уроку у 6 класі на тему "“Йому вклоняється у шані Україна”. Короткі відомості про В. Короленка. В.Г. Короленко і Україна. Сюжет повісті “Сліпий музикант"

Про матеріал
Презентація розрахована на роботу у 6 класі. За її допомогою з легкістю можна ознайомимося із із окремими фактами життєвої і творчої біографії письменника; зрозуміти його сприйняття України; розвинути вміння виразно і вдумливо читати; вдосконалювати навички роботи над художнім текстом; виховувати почуття любові до рідної землі, гордості за неї.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

“Йому вклоняється у шані Україна”. Короткі відомості про В. Г. Короленка. В. Г. Короленко і Україна. Сюжет повісті “Сліпий музикант”

Номер слайду 2

Протягом уроку ми:- ознайомимося із із окремими фактами життєвої і творчої біографії письменника;зрозуміємо його сприйняття України;розвиватимемо вміння виразно і вдумливо читати; будемо висловлювати свої думки; будемо вдосконалювати навички роботи над художнім текстом; будемо виховувати почуття любові до рідної землі, гордості за неї.

Номер слайду 3

Літературна вікторина «Упізнай героя за цитатою»:Іду я, ваше благородіє, нікого не займаю… і раптом це стерво з доброго дива за палець… Ви мені пробачте, я людина, котра робоча… Робота в мене дрібна. Нехай мені заплатять, бо я цим пальцем, може, з тиждень не поворухну… Цього, ваше благородіє і в законі нема, щоб від тварюки терпіти… Якщо кожен кусатиметься, то краще і не жити на світі…Він не заблудив, дарма що зостався один. Він знав що незабаром дістанеться до берега озерця, порослого усохлими ялинами й соснами, низенькими й миршавими… Там під перевернутим каное, що привалене каміняччям, їхня схованка. Він знайде там набої для своєї рушниці, гачки й ліску, невеличку рибальську сітку – одне слово. Все начиння, щоб добувати собі харчі… Дружина уроки музики дає, я портсигари приватно з дерева роблю. Чудові портсигари! По карбованцю за штуку продаю. Якщо ж хто бере десять штук і більше, тому , розумієш, знижка…

Номер слайду 4

Що об'єднує цих персонажів? Як називаються твори та хто їх автори? Які проблеми порушують у цих творах письменники?

Номер слайду 5

Пропоную вам ознайомитися із детальною інформацією про життєвий та творчий шлях В. Короленка із доступних навчальних інтернет-ресурсів, а також із вкладеного текстового файлу. Основні дані законспектуйте до зошитів.

Номер слайду 6

Для закріплення опрацьованого матеріалу створіть сенкан про письменника та запишіть його до робочого зошита. (Сенкан – це неримований (білий) вірш, що складається із пяти рядків)

Номер слайду 7

Бесіда Яке враження справила на вас повість?Від чийого імені ведеться розповідь?Як звати головного героя ? В якій сім’ї народився Петрусь? Яким способом сприймав оточуючий світ сліпий хлопчи Хто зіграв велику роль у його вихованні ?Як закінчується твір? Які проблеми порушує автор у повісті?

Номер слайду 8

Вибіркове читання: - Прочитайте виразно уривок з твору, який справив на вас найяскравіше враження.- Знайдіть і зачитайте картини української природи.-Які народні образи зображені у творі? Підтвердіть свої думки текстом .- Як ставився до України В. Г. Короленко

Номер слайду 9

Завдання для самостійного опрацювання- написати відповідь на запитання: «Що таке щастя?»;- виписати цитати для характеристики Петра Попельського;- намалювати ілюстрації до твору

Номер слайду 10

Дякую за роботу!

pptx
Додано
13 лютого 2020
Переглядів
1045
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку