Презентація для уроків розвитку зв'язного мовлення в 4 класі "Етикет у мережі інтернет"

Про матеріал

Презентація створена для уроків розвитку зв'язного мовлення в 4 класі. Насичена творчими завданнями до різних етапів уроку, текстами, малюнками, схемами, дидактичним матеріалом, цікавими фактами, іграми, скоромовками, чистомовками. Дана презентація доповнює матеріал уроку додатковим наочним матеріалом, пізнавальним матеріалом, що націлює на виховання комунікативної культури дітей, навчанню конструктивному спілкуванню, формування в них комунікативної грамотності та збагаченню словникового запасу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок розвитку зв'язного мовленняв 4 класі Етикет у мережі Інтернет

Номер слайду 2

Хвилинка настрою. Всі сідайте тихо, діти. Домовляймось не шуміти, Руку гарно підіймати, На уроці не дрімати, А знання мерщій хапати. Щоб не було нам мороки: - Всі готові до уроку?

Номер слайду 3

Мовна розминка. Щодня через леваду,Через кленовий міст. Шле яблунька із саду. Мені за листом лист. Сьогодні на світанку. Дізнався я з листів,Що яблунька-мерзлянка. Боїться холодів. Прочитайте голосно Прочитайте пошепки

Номер слайду 4

Вправа “Сходинки”Навчи язичок крокувати по сходинках!Відкрий рот. Широким кінчиком язика обніми верхню губу – це перша сходинка. Широким кінчиком язика обніми верхні зуби – це друга сходинка. Широкий кінчик язика притисни до верхніх бугорків – це третя сходинка.

Номер слайду 5

Сьогодні на уроціРозширимо уявлення про етикет Інтернет –спілкування;опрацюємо правила безпечного спілкування в Інтернеті;виховаємо культуру спілкуванняз друзями.

Номер слайду 6

Наше життя «Немає більшої радості в житті, ніж радість живого спілкування». Антуан де Сент – Екзюпері

Номер слайду 7

Актуальна тема. Сьогодні, безумовно,одним із лідерів засобів спілкування є Інтернет.

Номер слайду 8

Відомості про ІнтернетІнтернет був створений не для розваги, як ви поки що переважно його використовуєте, а для полегшення співпраці, обміну інформацією.

Номер слайду 9

Використання Інтернету. Для пошуку інформації. Для навчання. Для купівлі товарів та послуг. Для спілкування.

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка. Встало вранці сонце ясне,Зазирнуло у віконце. Ми до нього потягнулись,За промінчики взялись. Будем дружно присідати,Сонечко розвеселяти. Встали - сіли, встали - сіли,Бачте, як розвеселили. Стало сонце танцювати,Нас до танцю припрошати.

Номер слайду 11

нагадування: Сьогодні в Інтернеті існує безліч можливостей для творчості, самовираження і спілкування, але електронна пошта є першою «ластівкою», першим за технологічністю засобом комунікацій.

Номер слайду 12

Історична довідка. Електронна пошта, або, як її ще називають, E-mail (від англ. Electronic - електронна, mail - пошта) – служба Інтернет для передачі текстових повідомлень та прикріплених до них файлів у вигляді листів.

Номер слайду 13

Перевагиелектронної пошти є її швидкість: електронний лист потрапляє в «поштову скриньку». І це займає менше хвилини, навіть якщо адресати знаходяться на різних кінцях планети.

Номер слайду 14

Потрібно запам’ятати Під час спілкування за допомогою електронної пошти діють певні негласні правила поведінки, як і при особистому спілкуванні. Їх називають поштовим етикетом, мережевим етикетом.

Номер слайду 15

Етикет – усталені норми й правила поведінки людей у суспільстві. Курсорик нагадує

Номер слайду 16

Спілкуючись,вживай слова ввічливості. Намагайся не припускатися граматичних помилок. Не втручайся у конфлікти і не допускай їх. Відповідай на отримані повідомлення якомога швидше. Зверни увагу

Номер слайду 17

Не забувай !Починай писати лист завжди з привітання до адресата, а завершуй підписом. Вітаю люба, бабусю!Привіт, Оленко!Доброго дня, Маріє Іванівно.

Номер слайду 18

Для позначення емоцій користуйся спеціальними зображеннями - смайликами. Це корисно

Номер слайду 19

Це важливо Не повідомляй свої паролі, крім рідних. Не спілкуйся й не погоджуйся на зустріч з незнайомими людьми. Не відповідай на листи незнайомців.

Номер слайду 20

Гра “ Знавець Інтернету” Я хочу … Я вмію … Я мрію… Продовж речення

Номер слайду 21

Заговори, щоб я тебе побачив1. Як правильно спілкуватися в мережі Інтернет?2. Чи можеш ти назвати це спілкування ввічливим?3. Кого можна назвати культурним користувачем Інтернету?

Номер слайду 22

Дякую за цікаву інформацію!

Номер слайду 23

https://www.google.com.ua/search?q=картинки+про+етикет+дітей+у+інтернеті&espv=2&biw=1271&bih=850&tbm. Курс «Інфоратика» [Електронний ресурс]. Режим доступу до ресурсу: www.mbk-pi.com.ua. Список використаних джерел

pptx
Додано
4 березня 2018
Переглядів
1480
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку