Презентація для заняття з дітьми початкових класів "Образа"

Про матеріал
Презентація створена для проведення заняття з дітьми з ООП на тему "Образа"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Рибчинська С. С. Практичний психолог. Образа

Номер слайду 2

Як ти почуваєшся сьогодні?

Номер слайду 3

Образа людська емоція, яка виникає, коли зачіпають почуття її власної гідності, коли людина усвідомлює, що її принижують у її особистій думці або думці суспільства.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Образи і картопля

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Поради для подолання образи: 1. Поплакати (ПОПЛАКАТИ). Це особливо допомагає, коли образа свіжа. Ніколи не варто стримувати сліз і збирати негативні емоції. 2. Зробити «подушку для биття» (ЗВІЛЬНИТИСЬ). Для цього достатньо взяти звичайну подушку і не дозволяти нікому іншому користуватися нею. Цю подушку потрібно бити в стані образи, причому з усіх сил, як ніби перед вами сам кривдник і ви на нього вихлюпує всю негативну енергію. З такою подушкою можна не тільки битися, але і розмовляти. Робіть все, що вважаєте за потрібне, головне – не тримайте образу в собі. 3. Згадайте щось хороше, добре (ДОБРО). Якщо ви посварилися з дорогою людиною, згадайте пов’язані з нею приємні моменти. Ці позитивні моменти змусять піти усі негативні спогади. Так вже влаштовані ми, що частіше пам’ятаємо щось добре та щире. Якщо ж це зробила незнайома людина – задумайтеся, чи буде це важливо через рік? Найчастіше – ні. 4. Покричати (ПОКРИЧАТИ). Добре, якщо ви знайдете місце, де вас ніхто не буде відволікати, а головне чути. У такому місці можна кричати на все горло, абсолютно не стримуючи себе. Цей спосіб допомагає швидко позбутися від внутрішнього негативу. Щоб покричати, можна просто усамітнитися будинку. І не варто турбуватися про те, що про вас подумають сусіди, адже ваше здоров’я дорожче чиїхось домислів, чи не так?

Номер слайду 9

5. Поговорити з водою (ПОГОВОРИТИ). Ще один дієвий метод – усамітнитися біля будь-якого водоймища і розповісти поточній воді про все, що вас турбує. Річка – це перевірений багатьма засіб позбавлення від образ. Але навіть якщо поблизу немає ніякого водоймища, можна просто відкрити кран і висловити все воді, що витікає із крану. 6. Зрозумійте кривдника (ЗРОЗУМІТИ). Увійдіть y ситуації свого кривдника. Намагайтеся зрозуміти, чому він так вчинив. Увійдіть y його становище. Можливо, він теж після конфлікту не y найкращому стані і хвилюється не менше за вас. Якщо вам колись пробачали – пробачте й ви (ПРОБАЧИТИ). 7. Виписати всю образу на паперовий лист (НАПИСАТИ). Візьміть чистий аркуш паперу, олівець або ручку і напишіть про все, що вас турбує. Якщо на листку не залишиться вільного місця, беріть інший і продовжуйте. Обов’язково вкажіть дату і час, а через кілька годин перечитайте все що написали. Впевнені, всередині вас не будуть уже настільки сильно кипіти емоції. Після цього лист можна спалити і поспостерігати, як разом з ним згоряють всі ваші образи. Всі перераховані способи дійсно працюють, але найефективніший – робота зі свідомістю. Якщо ви сильно ображені і відчуваєте, як страждає навіть ваше тіло, спробуйте закрити очі, розслабитися і візуалізувати свої образи в певні образи, а потім «вивести» їх з тіла.

Номер слайду 10

Вправа «Відгадай 6 слів»

Номер слайду 11

Вправа «Поради для подолання образи»

Номер слайду 12

Вправа «Знайди слова»

Номер слайду 13

Відео «Образа»

Номер слайду 14

Дякую за увагу!!!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Інкл
Додано
12 вересня 2023
Переглядів
504
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку