Презентація до години спілкування в 5 класі "Країна дитинства"

Про матеріал
Презентацію можна використати до проведення години спілкування. Мета - навчати дітей толерантному ставленню до ровесників, виховувати загальнолюдські цінності. Саме просте запитання: "Де сплять діти?" може змусити дітей задуматись над тим, а чи однакове дитинство мають ровесники? Хтось спокійно спить в хороших умовах, не переймаючись проблемами, а хтось, можливо, прикутий до лікарняного ліжка, хтось - не може заснути від вибухів... Кожна дитина може задуматись, а чи достатньо цінує вона те, що має...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Година спілкування Проведена в 5 класі Новобиківської ЗОШ І-ІІІ ст. Вчитель Ткаченко С. О. “Країна дитинства”

Номер слайду 2

Ми ще діти! Коли дитинство починається, а коли закінчується? І чи варто про це думати?

Номер слайду 3

Якщо ти про це ще зовсім не думав, то задумайся!Не все так просто, як тобі здається…

Номер слайду 4

Де зазвичай спить дитина? А де спиш ти? Дивне запитання?

Номер слайду 5

Давайте разом з вами ознайомимося з проектом всесвітньо відомого фотографа Джеймса Моллісона «Де сплять діти»

Номер слайду 6

Джеймс Моллісон «Де сплять діти»проект розпочато 2012 року, діти на фото вже доросліТо чи актуальна ця тема сьогодні, в 2020?

Номер слайду 7

Одинадцятирічний Джон живе в Кентуккі (США), з батьками і старшою сестрою. Він постійно ходить з батьком на полювання. Першого оленя Джон убив в 7 років. Він любить бувати на природі і хоче полювати і тоді, коли виросте. Джон ходить в школу і любить дивитися телевізор разом зі своєю ящіркою Лілі.

Номер слайду 8

Джаззі 4 роки. Вона живе в великому будинку в сільській місцевості в США, з батьками і трьома братами. В спальні Жасмін багато корон і стрічок, які вона виграла на конкурсах краси. Вона брала участь більш ніж у 100 змаганнях. Джаззі мріє стати рок-зіркою.

Номер слайду 9

Дев'ятирічний Цвіка живе в багатоповерховому будинку в Бейтар-Ілліт, ізраїльському поселенні. Телебачення і газети тут заборонені. В кожній сімї тут в середньому по 9 дітей, але у Цвіки тільки одна сестра і два брати, з якими він живе в одній кімнаті. В школу хлопчика возять на автомобілі, хоча школа в 500 метрах від будинку. Спорт заборонено учбовою програмою. Кожен день Цвіка ходить в бібліотеку і читає релігійну літературу. Його улюблена їжа - шніцель та картопля. Він хоче стати раввіном.

Номер слайду 10

Десятирічна Духа живе з батьками та одинадцятьма братами і сестрами в таборі палестинських біженців в Хевроні. Вона ділить спальню з п'ятьма сестрами. Духа ходить в школу і мріє стати дитячим лікарем. Свого будинку сім'я не має – він був зруйнований під час військових дій

Номер слайду 11

Восьмирічний Роасі живе на околиці Пном Пень, Камбоджа. Його будинок розташований на величезному звалищі, де живуть і працюють 5 тисяч чоловік. Матрац, на якому спить хлопчик, зроблений зі старих шин. Кожного ранку в 6 годин Роасі та сотні інших дітей приймають душ в місцевому благодійному центрі перед тим, як почати роботу – він збирає банки та пластикові пляшки, які потім підуть на переробку. Дуже часто Роасі їсть тільки один раз на день.

Номер слайду 12

Цій дівчинці 8 років. Звати її Акахксет, вона з індійського племені Крахо, що проживає в районі басейну ріки Амазонка (Бразилія). Плем'я займається землеробством та полюванням. Частину провіанту купляють на гроші, отримані від туристів та фотографів, що приіздять в їх поселення. У них навіть є автомобіль, яким вони користуються по черзі.

Номер слайду 13

Шестирічна Кая живе з батьками в Токіо, Японія. Її спальня від підлоги до стелі заставлена ляльками і одягом. Увесь одяг – 30 суконь і пальто, 30 пар взуття, багаточисленні перуки – виготовляє її мама. Але коли Кая йде до школи – їй доводиться носити шкільну форму. Кая, коли виросте, хоче стати мультиплікатором.

Номер слайду 14

Донгу 9 років і живе він в провінції Юньнань на південному заході Китаю з батьками, сестрою та дідусем. Вони всі сплять в одній кімнаті. Сім'я має ділянку землі, на якій вони вирощують рис та цукрову тростину. Школа Донга знаходиться за 20 хвилин ходу від будинку. Він любить писати та співати. Увечері він зазвичай годину готує домашні завдання та ще годину дивиться телевізор. Донг хоче стати поліцейським.

Номер слайду 15

Домівкою для цого хлопчика та його сім'ї став матрац в полі на околиці Риму, Італія. Щоб придбати квитки на автобус в Італію з Румунії пони жебракували. Приїхавши до Риму, вони розбили табір на приватній території, звідки їх вигнала поліція. У цих людей немає документів, тому вони не можуть отримати легальну роботу. Батьки хлопчика миють стекла автомобілів на світлофорі. Ніхто з сім'ї ніколи не навчався в школі.

Номер слайду 16

12-річний Ламін з Сенегала. Він живе при школі для хлопчиків, в якій вивчають Коран. Ламін ділить кімнату з декількома іншими хлопчаками. Ліжка в цьому гуртожитку самі прості, у деяких замість ніжок підкладені цеглини. В 6 годин ранку хлопчики починають працювати на шкільній фермі, де вони вирощують кукурудзу, орють поля плугами за допомогою віслюків. Після обіду вони вивчають Коран. В вільний час Ламін полюбляє грати в футбол зі своїми друзями.

Номер слайду 17

Семирічна Індіра живе з батьками, братом та сестрою в Катманду, що в Непалі. В їх будинку тільки одна кімната з одним ліжком та одним матрацом. Діти спять на матрасі на підлозі. Сім'я дуже бідна - працювати повинен кожен. З трьох років Індіра працює на місцевих гранітних кар'єрах ще з 150 дітьми. Вона працює 6 годин на день, потім – йде до школи, після чого допомагає матері по господарству. Індіра мріє стати танцівницею.

Номер слайду 18

Це лише маленька частина великої серії фото-розповідей про ваших ровесників з різних країн світу. Чи так вже сильно змінився світ?То де ж сплять діти сьогодні? Давайте зробимо висновки

Номер слайду 19

Де зазвичай спить дитина? А де спиш ти? Дивне запитання?

pptx
Додано
23 лютого 2020
Переглядів
958
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку