Презентація до інтегрованого уроку "Великий світ природи і місце в ньому людини за творами Євгена Гуцала «Лось» і Ернеста Сетона-Томпсона «Лобо»."

Про матеріал
Презентація використана як засіб візуалізації на інтегрованому уроці. У ході інтегрованого уроку використано інтерактивні технології (« Мікрофон», метод « Прес»,роботу в парах), які сприяли організації самостійної пізнавальної діяльності учнів. При роботі в парах п’ятикласники мали змогу обмінюватися думками, слухати та цінувати думку іншого. Інформаційні технології сприяли розкриттю індивідуальних здібностей. створили умови для самопізнання, самовдосконалення, саморозвитку, пробудили інтерес до аналітичної роботи. Вище зазначені технології сприяли формуванню інформаційних, комунікативних та соціальних компетентностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Великий світ природи і місце в ньому людини за творами Євгена Гуцала «Лось» і Ернеста Сетона-Томпсона «Лобо» лЛось

Номер слайду 2

Ернест Сетон-Томпсон

Номер слайду 3

Установи відповідність

Номер слайду 4

Малюнки Сетона – Томпсона передають не тільки зовнішній вигляд тварин, а й показують характер, настрій, ставлення автора до них.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Словникова робота Анімаліст – художник, що зображує тварин, надає їм властивостей людського харак-теру. Натураліст – людина, яка займається вивченням природи.

Номер слайду 8

Євген Пилипович Гуцало (14.01.1937-07.1995)

Номер слайду 9

Народився Євген Пилипович Гуцало 14 січня 1937 р. в селі Старому Животові на Вінниччині у сім’ї вчи­телів.

Номер слайду 10

У 1959 р. закінчив Ніжинський педагогічний інститут ім. М. Гоголя.

Номер слайду 11

Працював журналістом у різних редакціях газет, видавництві « Радянський письменник».

Номер слайду 12

Активно друкуватися почав у 1960 р. «Люди серед людей» (1962), «Яблука з осіннього саду» (1964), «Скупана в любистку» (1965), «Хустина шовку зеленого» (1966), «Запах кропу» (1969) та ін.

Номер слайду 13

Твори для дітей « Олень Август» (1965), "« З горіха зерня» (1969), « Дениско» (1973), « Оповідання з тернівки» (1982). За книги « Саййора» (1980), « Пролетіли коні» (1984) удостоєний Державної премії імені Т. Шевченка.

Номер слайду 14

Є. П. Гуцало помер 4 липня 1995 року, похований на Байковому кладовищі.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Словникова робота Нащулив – прислухався. В досвітніх сутінках – у напівтемряві перед світанком. Кощава – та, що нагадує кістку. Лежбище – місце для сну, відпочинку. Ратиці – копита. Залужжя – з луків. Висоталися – простяглися. Оскнілого – обледенілого. Підпалок – маленький хлібець; дуже запечений. Смага – тут, слина.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Метод «Прес»

Номер слайду 23

Порівняйте за допомогою таблиці оповідання «Лось» та «Лобо»

Номер слайду 24

Вправа «Мікрофон» Цей урок навчив мене… На цьому уроці я дізнався… Тепер я можу розповісти друзям про… Найцікавішим для мене було… Після цього уроку я зробив для себе висновок…

Номер слайду 25

Людської треба доброти, Щоб цвіт з’явився на калині. Щоб ночі в ранок перейти, Щоб соловейко тьохкав, нині Природі, звірові, людині Людської треба доброти.

ppt
Додав(-ла)
Адабір Людмила
Додано
5 червня 2019
Переглядів
980
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку