Презентація до позакласного заходу з всесвітньої історії для учнів 6 - го класу "Історичний марафон"

Про матеріал

Презентація до позакласного заходу з всесвітньої історії для учнів 6 - го класу на тему "Історичний марафон" є доповненням до конспекту позакласного заходу. Презентація допомагає вчителю ефективніше та цікавіше провести позакласний захід, унаочнити проведення інтелектуальної гри. На слайдах розташована вся необхідна тестова, графічна інформація.


Зміст слайдів
Номер слайду 1

Історичний марафон Історія – учителька життя Геродот

Номер слайду 2

№1. Він знаменитий грек. №2. Він був учнем Платона. №3. Він створив школу в Афінах. №4. Він був учителем А.Македонського Арістотель

Номер слайду 3

Гомер №1. Він відомий грек, але не воїн. №2. Він називав частину греків аристократами. №3. Він писав про похід греків на Трою. №4. Він був сліпим поетом

Номер слайду 4

Корона №1. Вона велика і важка. №2. Вона зроблена із золота. №3. Вона є символом влади. №4. Її носять царі, королі і імператори

Номер слайду 5

Карта №1. Вона може бути велика і маленька. №2. Найчастіше вона зроблена з паперу. №3. Нею користувалися під час походів військові і мореплавці. №4. На ній зображено ріки і моря

Номер слайду 6

Захисник людей (Олександр) Бунтівник (Тарас) Мудра (Софія) Син Лева (Леонід) Життя (Зоя) Мирна, спокійна (Ірина) Морська (Марина) Факел (Олена) Східний (Анатолій) Мужній, хоробрий (Андрій) Воскресіння (повернутий до життя) (Анастасія) Благородний (Євген) Гостинна (Ксенія) Чайка (Лариса) Переможець (Микита) Упорядниця (Тетяна) Бездоганне здоров’я (Артем) Грецький бог виноробства (Денис)

Номер слайду 7

Старт 1 2 3 4 5 6 7 13 12 11 10 9 8 14 15 16 17 18 19 20 Фініш

Номер слайду 8

Питання №1 Його придумали греки. Він був школою життя не тільки для дітей , а й для дорослих. Існує він і зараз. Назвіть його. Відповідь: Театр

Номер слайду 9

Питання №2 У Єгипті говорили, що настав період безмірних народних страждань і мук , коли цар починав ... Закінчіть думку. Відповідь: Будувати свою піраміду

Номер слайду 10

Питання №3 Відповідь: Від висоти підняття води у Нілу У Давньому Єгипті говорили, що урожай залежить від його висоти . Від висоти чого?

Номер слайду 11

Питання №4 Відповідь: читати і писати У 6 - 5 ст. до н.е. освідченим у Китаї вважався той, хто досконало володів шістьма мистецтвами (лю і ) : виконувати ритуал, розуміти музику, стріляти з лука, керувати колісницею. Назвіть ще два

Номер слайду 12

Питання №5 Відповідь: Талант Це слово в давнину в Єгипті означало грошову одиницю, а зараз воно стало означати «здібності», «обдарування»

Номер слайду 13

Питання №6 Відповідь: Стадіон У греків була міра довжини, що дорівнювала 600 грецьким футам (125 кроків).Саме таку довжину мала площа в Давній Олімпії, на якій проводилися змагання з бігу. Як називається ця міра довжини, що збереглася у назві споруди для спортивних змагань

Номер слайду 14

Питання №7 Відповідь: Мудрість Давні греки про неї говорили: вона приходить з роками. Назвіть її.

Номер слайду 15

Питання №8 Відповідь: Для демонстрації шкідливості алкоголю У Стародавній Спарті існувала виборна службова посада. В обов’язки цієї людини, яка її займала, входило напиватися і п’яним вештатися вулицями міста. Навіщо?

Номер слайду 16

Питання №9 Відповідь: Давні греки Перший у світі алфавіт, тобто певний порядок розташування літер, створили фінікійці. Самі фінікійці і народи, які перейняли їхню систему письма, наприклад, араби та іудеї, писали справа наліво. Який народ вперше почав писати зліва направо?

Номер слайду 17

Питання №10 Відповідь: Бенгальські вогні У Стародавній Індії вони використовувалися для сигналізації, а зараз для розваги. Що це?

Номер слайду 18

Питання №11 Відповідь: Платон Нині у світі існує багато академій і ще більше академіків.А хто був першим у світі академіком?

Номер слайду 19

Питання №12 Відповідь: Олімпійський факел На олімпійських іграх у Стародавній Греції проводилися змагання з естафетного бігу – лампадеріомасу. Що використовували атлети як естафетну паличку?

Номер слайду 20

Питання № 13 Відповідь: Архітектор Скажіть грецькою мовою «головний будівельник»?

Номер слайду 21

Питання № 14 Відповідь: Батько 5 синів. Вважалося, що він уже зробив свій внесок у зміцнення держави Хто у Давній Спарті звільнявся від усіх існуючих повинностей?

Номер слайду 22

Питання №15 Чому грецький селянин переживав за загубленими оливковими деревами більше, ніж за витоптаним полем ячменю? Відповідь: Ячмінь наступного року давав новий урожай, а оливкове дерево починає плодоносити тільки через 16-18 року

Номер слайду 23

Питання № 16 Відповідь: Від Фароського маяка в Олександрії – одного з семи чудес світу Від назви якого пам’ятника стародавньої історії пішло слово «Фари» ?

Номер слайду 24

Питання №17 Відповідь: Сократ сказав: «Одну платню я беру за те, щоб навчити тебе говорити, а іншу – мовчати». Коли якийсь базіка попросив знаменитого Сократа навчити його мистецтву ораторства, той назначив двійну платню за навчання. А коли базіка спитав про причину. Що відповів Сократ?

Номер слайду 25

Питання № 18 Відповідь: Кожна людина, яка проходила по площі повинна була підійти до хворого, поцікавитися, що у нього болить і дати пораду, як від цієї хвороби вилікуватися   Давні ассирійці, замість того, щоб звертатися до лікарів, виносили хворого на площу і там залишали. Причому пройти поміж хворого, не підійшовши до нього, нікому не дозволялося. Чим пояснювався такий дивний звичай?

Номер слайду 26

Питання № 19 Відповідь: Це сіль Це нерозривно пов’язано з морем. Це було компонентом панцира воїна в Давній Греції. В Давньому Китаї це служило грошима. Що це?

Номер слайду 27

Питання № 20 Відповідь: З цього часу всі спортсмени, які виступали на Олімпійських іграх в давнину, повинні виступати голими) Відомо, що В Давній Греції жінкам заборонялось не тільки брати участь в Олімпійських іграх, але навіть і з’являтися на них. Одного разу жінка на ім’я Галліпатейра вирішила обійти закон. Вона перевдяглася в чоловічий одяг і виступила на одному із змагань, але її було викрито і засуджено до смерті. На щастя, враховуючи спортивні досягнення її чоловіка та синів її помилували. Але, з цього часу в правила Олімпійських ігор було внесено зміну. Яку?

Номер слайду 28

Спартанський цар Леонід Александр Македонський Демосфен

Номер слайду 29

Арес Реас – Зевс Везс – Гефест Естгеф – Афродіта Тіфорада – Аполлон Ланолоп – Артеміда Ірмедата - Аід Іда – Гера Егар - Гермес Сермег - Афіна Анфаі - Посейдон Дейсоноп -

Номер слайду 30

Текст 1. Греція розташована у Малій Азії. Афіни знаходяться у Південній Греції. Рабів в Афінах не було. Влада знаходилася в руках іноземців. Народні збори збиралися в амфітеатрі.

Номер слайду 31

Текст 2. Спарта розташована у Середній Греції. Спартанці були дуже освідчені і майже не займалися спортом. У школах Спарти навчалися тільки дівчата. Рабів у Спарті називали періеки. Спартанці любили розмовляти лаконічно, тобто довго і незрозуміло.

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Навіщо потрібні ці речі?

Номер слайду 40

Як називаються?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Новохацька Інна олексіївна
    інформація цікава, та чомусь не відкривається
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
1 березня 2018
Переглядів
2231
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку