Презентація до роману Кетрін Патерсон "Неперевершена Гіллі Гопкінз"

Про матеріал
Матеріал до курсу "Сучасна дитяча література", а саме до першого уроку з вивчення роману американської письменниці Кетрін Патерсон "Неперевершена Гіллі Гопкінз"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кетрін Патерсон“Неперевершена Гіллі Гопкінз”Потапова А. Ю. Вч.зарубіжної літератури. Комишанської ЗОШ №26 Херсонської міської ради

Номер слайду 2

Ке́трін Па́терсон (1932) американська письменниця, авторка дитячих та фентезійних творів. Народилася в Китаї в родині місіонера Американської пресвітеріанської церкви . Закінчила середню школу в штаті Вірджинія (США) і вступила до Королівського коледжу в Бристолі. Одночасно викладала в шостих класах сільської школи в Вірджинії. Продовжила освіту в Пресвітеріанській школі християнської освіти в Річмонді, де займалася підготовкою жінок до викладацької і місіонерської роботи. Працювала місіонеркою на острові Сікоку (Японія), вивчила японську мову. В США повертається через чотири роки. В 1962 році отримує ступінь магістра релігійної освіти в нью-йоркській Об'єднаній богословській семінарії. Одружується з пастором Джоном Патерсоном . Має двох власних і двох прийомних дітей дітей — Джона, Давида, Елізабет По Лін (Гонконг) та Мері Кетрін Нахесапечеа (родом із племені апачі-кіован). Живе в Бері (Вермонт).

Номер слайду 3

Кетрін Патерсон автор багатьох творів для дітей і про дітей та підлітків. Особливу увагу привертає до себе роман “Неперевершена Гіллі Гопкінз”(1978р.)Нагороди: Медаль Януша Корчака (Польща, 1981);Премія Срібний олівець (Нідерланди, 1981);Гран-прі у сфері дитячої і підліткової літератури (Франція, 1986);Премія Лесенратена, яка присуджується дітьми (Німеччина, 1980);Внесена до Почесного списку Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури (Швейцарія, 1994);Золота медаль Г. Х. Андерсена (1998);Меморіальна премія Астрід Ліндгрен (2006);Лауреатка цілого ряду національних премій (США).

Номер слайду 4

Роман розповідає зворушливу історію про життя дівчинки-підлітка, яка змінює прийомні родини одну за одною. В свої одинадцять років Гіллі, по суті, нічийна дитина. Якби ж вона могла знайти свою красуню матір Кортні й жити разом з нею, а не в цій огидній прийомній родині. Як можна сподіватися на те, що вона, неперевершена Гіллі Гопкінз, відома своєю некерованістю і кмітливістю, терпітиме Меймі Троттер товсту малограмотну вдову, яка є тепер її опікункою?Безстрашна Гіллі з хижою посмішкою будує плани проти нових родичів та й усіх, хто хоче з нею подружитися. Довідаємося, що з цього вийшло?

Номер слайду 5

Система образів роману «Неперевершена Гіллі Гопкінз»1. Якою постає на початку роману головна героїня? Розповісти про своє перше враження від Гіллі.2. Яке враження на вас справила нова прийомна матір – Меймі Троттер?

Номер слайду 6

Ще одна прийомна дитина Троттер – Вільям Ернест, семирічний неговіркий та боягузливий хлопчик.1. Опишіть відносини між Гіллі та В. Е.(як його називала Тротер) на початку роману.2. Опишіть ситуацію, яка зображена на ілюстрації і подумайте, чому Гіллі так вчинила.

Номер слайду 7

У романі піднімається тема расизму (ідеологічна позиція щодо зверхності білої раси над чорношкірою). 1. Як це пов’язано з Гіллі та такими героями як сусід Тротерів містер Рендольф та вчителька міс Гарріс?2. Як змінилося ставлення дівчинки до цих персонажів?

Номер слайду 8

1. Що означала ДРУЖБА для Гіллі Гопкінз?2. Чи змінилося ставлення головної героїні до Агнес?3. Яке враження справила на вас історія дружби дівчаток?

Номер слайду 9

Лист Гіллі до матері, крадіжка, втеча. 1. Чому дівчинка навмисне написала неправду про Тротер та її сім’ю? 2. Де Гіллі взяла грошей на автобусний квиток до Сан Франциско?3. Які наслідки могла мати невдала втеча Гіллі для Тротер та Вільяма Ернеста?4. Як вдалося Тротер залишити Гіллі у себе?

Номер слайду 10

Кульмінаційний момент – хвороба усієї сім’ї Тротер, поява бабусі, справжня Гіллі1. Які обов’язки лягли на плечі Гіллі?2. Чи соромно було Гіллі за свій будинок і сім’ю перед незнайомою жінкою?3. Як у розмові з Агнес Гіллі назвала Меймі Тротер, містера Ренфольда та Вільяма Ернеста?

Номер слайду 11

Історія сім’ї Гопкінз. Що вам відомо про цю сім’ю та членів родини?

Номер слайду 12

Гіллі з бабусею в очікуванні найдорожчої людини – доньки та матусі. Як довго вони чекали цієї зустрічі?

Номер слайду 13

МРІЯ – ДІЙСНІСТЬДоведіть, що мрія Гіллі розбилася вщент при першій зустрічі з Кортні

Номер слайду 14

“-Якщо життя таке погане, як так сталося , Тротер, що ти щаслива?-Хіба я сказала погане? Я сказала, що життя складне. А ніщо не робить тебе щасливою, як важка робота, хіба не так?”Як ви розумієте ці слова?“Я, і Вільям Ернест, і містер Рендольф любимо тебе такою, яка ти є”

Номер слайду 15

Гіллі Гопкінз, неперевершена Галадріель,знайшла своє щастя в родині та друзях.

Номер слайду 16

СТОП-КАДР

Номер слайду 17

СТОП-КАДР

Номер слайду 18

СТОП-КАДР

Номер слайду 19

Домашнє завдання:1. Переказ улюбленого епізоду з роману(кінофільму)ДЯКУЮ ВСІМ ЗА РОБОТУ!

pptx
Додано
17 жовтня 2022
Переглядів
368
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку