Презентація до теми Харчоконцентратне виробництво

Про матеріал
Приведена характеристика асортименту та груп харчових концентратів, їх переваги.
Перегляд файлу

imageВСТУП

1.     image
Загальна характеристика харчоконцентратного виробництва.

2.     Короткий огляд харчоконцентратної промисловості.

3.     Характеристика сучасного стану: асортимент продукції, обсяг виробництва, стан технології та техніки.

image

Виробництво продуктів харчоконцентратної промисловості бере свій початок з 1932 року ("Суп-пюре гороховий, Москва). Розвитку галузі сприяла необхідність забезпечити харчуванням першу полярну експедицію Папаніна на Північний полюс у 1937 році, а також для забезпечення потреб армії.

image

Важливе місце в асортименті харчових концентратів займають продукти для дитячого і дієтичного харчування. Дослідження, проведені за останні роки показали, що найбільшим попитом користуються обідні страви, на другому місці - продукти для дитячого харчування, найменш вживаними виявилися коктейлі та м'яке морозиво, та продукти для масового профілактичного харчування в умовах хронічної дії малих доз радіації,

imageimageПерші та другі обідні страви

Найбільш широкий асортимент концентратів обідніх страв, у якому виділяють 5 груп: перших, других обідніх страв, солодких страв, соусів, напівфабрикати борошняних виробів. З урахуванням особливостей приготування розрізняють концентрати звичайні і швидкого приготування, які не потребують варіння.

Солодкі страви, соуси, концентрати борошняних напівфабрикатів

imageКонцентрати солодких страв потребують варіння, за винятком частини киселів, які називають концентратами раптового приготування. Багато виробів готують на фруктово-ягідних екстрактах або концентрованих соках (киселі, муси, желе) і з використанням молочних продуктів (креми, киселі, пудинги). Креми желейні випускають на агарі, в рецептурі яких цукор-пісок, молоко сухе, ванілін (Ванільний), крохмаль картопляний (Молочний), какао порошок (Шоколадний), кава розчинна (Кавовий).

Вівсяні продукти, Сухі продукти дитячого та дієтичного харчування

imageКласичний асортимент залежно від складу і призначання сухі продукти для дитячого і дієтичного

Сухі сніданки, картоплепродукти

image

image

image

Класифікація харчових концентратів

´ Харчові концентрати являють собою механічну суміші різної сировини, яка попередньо піддається обробці підібраною за заздалегідь  розробленою рецептурою.

Асортимент продуктів, що випускаються  харчоконцентратної промисловістю, відповідно за кулінарним  призначенням і технологією виробництва поділяють на такі основні групи:

´ харчові концентрати обідніх страв;

´ сухі продукти для дитячого та дієтичного харчування;

´ вівсяні дієтичні продукти;

´ сухі сніданки;

´ кава, чай та напої, що їх заміняють;

´ картоплепродукти; ´ прянощі.

Харчові концентрати мають цілий ряд особливостей, які вигідно відрізняють їх від інших харчових продуктів. Особливості:

´ Швидкість і простота приготування (з мінімальною витратою праці ).

´ Висока концентрація поживних речовин при малому об'ємі  і масі порівняно зі звичайними продуктами.

´ Висока засвоюваність поживних речовин (за рахунок попереднього оброблення).

´ Здатність тривало зберігатися без втрати якості (низький вміст вологи 412%).

´ Транспортабельність. (Завдяки малому об’єму  харчові концентрати в порівнянні з іншими продуктами більш транспортабельні).

´ Висока харчова цінність.

pdf
Додано
13 жовтня 2021
Переглядів
1936
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку