Презентація до теми: "Обробка звуку"

Про матеріал
Презентація до теми: "Обробка звуку". Розповідає про програми обробку звуку та інструменти запису звуку Windows. Дана презентація може бути використана для учнів вищих навчальних закаладів при вивченні курсу інформаційних технологій
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технології обробки звукової інформації

Номер слайду 2

Мультиме́діа (лат. Multum + Medium) — комбінування різних форм представлення інформації на одному носієві, наприклад текстової, звукової і графічної, або, останнім часом все частіше — анімації і відео.

Номер слайду 3

Базовий мультимедійний комплект tv-тюнер звукова платаколонки навушники з мікрофономдисковод CD або DVD дисків міді-інструмент 

Номер слайду 4

Програми для обробки звукової інформації Редактори цифрового аудіо. Основні можливості таких програм це, як мінімум, забезпечення можливості запису (оцифрування) аудіо і збереження на диск. Розвинені представники такого роду програм дозволяють набагато більше: запис, багатоканальне зведення аудіо на декількох віртуальних доріжках, обробка спеціальними ефектами (як вбудованими, так і підключаються ззовні - про це пізніше), очищення від шумів, мають розвинену навігацію та інструментарій у вигляді спектроскопа та інших віртуальних приладів, управління / керованість зовнішніми пристроями, перетворення аудіо з формату у формат, генерація сигналів, запис на компакт диски та багато іншого. Деякі з таких програм: Cool Edit Pro (Syntrillium), Sound Forge (Sonic Foundry), Nuendo (Steinberg), Samplitude Producer (Magix), Wavelab (Steinberg).

Номер слайду 5

Програми для обробки звукової інформації Секвенсори (програми для написання музики). Частіше за все, такі програми використовують MIDI-синтезатор (апаратний зовнішній або вбудований майже в будь-яку звукову карту, або програмний, організований спеціальним програмним забезпеченням). Такі програми надають користувачу, або звичний нотний стан (як, наприклад, програма Finale від CODA), або більш поширений спосіб редагування аудіо на комп'ютері, так званий, piano-roll (це більш зрозуміле уявлення музики для людей, не знайомих з нотами

Номер слайду 6

Програми для обробки звукової інформації Обробка звуку та написання музики - це не тільки творчий процес. Іноді потрібен скрупульозний аналіз даних, а також здійснення пошуку огріхів їх звучання. Крім того, аудіо матеріал, з який доводиться мати справу, не завжди бажаного якості. У цьому зв'язку не можна не згадати про цілий ряд програм-аналізаторів аудіо, спеціально призначених для здійснення вимірювальних аналізів аудіо даних. Такі програми допомагають уявити аудіо дані зручніше, ніж звичайні редактори, а також уважно вивчити їх за допомогою різних інструментів, таких як FFT-аналізатори (побудовники динамічних і статичних амплітудно-частотних характеристик), побудовники сонограмі, і інших. Одна з найбільш відомих і розвинених програм подібного плану - програма Spectra. LAB (Sound Technology Inc.), Трохи більш прості, але потужні - Analyzer2000 і Spectrogram.

Номер слайду 7

Програми для обробки звукової інформації Спеціалізовані реставратори аудіо грають також важливу роль в обробці звуку. Такі програми дозволяють відновити втрачене якість звучання аудіо матеріалу, видалити небажані клацання, шуми, тріск, специфічні перешкоди записів з аудіо-касет, і провести іншу коректування аудіо. Програми подібного роду: Dart, Clean (від Steinberg Inc.), Audio Cleaning Lab. (Від Magix Ent.), Wave Corrector.

Номер слайду 8

Програми для обробки звукової інформації Трекери - це окрема категорія звукових програм, призначених саме для створення музики. Структура та концепція побудови трекерної файлів дуже схожа на принцип зберігання MIDI-інформації. У трекерної модулях (файли, створені в трекерах, прийнято називати модулями), також, як і в MIDI-файлах, міститься партитура відповідно до якої повинні програватися інструменти. Крім того, в них міститься інформація про те, які ефекти і в який момент часу повинні бути застосовані при програванні того чи іншого інструмента. Основні програми-трекери Scream Tracker, Fast Tracker, Impulse Tracker, Octa. MED Sound. Studio, MAD Tracker, Mod. Plug Tracker.

Номер слайду 9

Програми для обробки звукової інформації Для копіювання компакт-диска в формат МРЗ, нам знадобляться як мінімум дві програми: Граббер - система цифрового копіювання змісту Audio. CD на жорсткий диск; Кодер - програма для кодування одержані файлів в МРЗ. У принципі, пізніше знадобиться ще одна програма - плеєр, адже програвати отримані звукові файли ми будемо знову-таки на комп'ютері, наш музичний центр для цього не підійде. Що ж до кодерів і граббером, то сьогодні вони частіше всього працюють в єдиній зв'язці. Наприклад, всі популярні грабери - Audiograbber, CDex, EAC або Win. DAC - мають в комплекті поставки і МРЗ-кодер, що дозволяє кодувати звук з CD в МРЗ безпосередньо, минаючи проміжну стадію створення на жорсткому диску величезного файлу з копією вмісту доріжки.

Номер слайду 10

Операційна система Windows 7 містить вбудований простий інструмент під назвою «Звукозапис». Розглянемо як з його допомогою можна записати свій голос на комп'ютер. Щоб зупинити запис натисніть кнопку «Зупинити запис». Вам буде запропоновано зберегти записаний звук у форматі Windows Media Audio (. Wma). Призначте ім'я звуковому файлу, виберіть пункт для збереження та натисніть кнопку "Зберегти". Після збереження файлу його можна буде прослухати за допомогою Windows Media Player.

Номер слайду 11

Якщо звук на записався, але ви точно впевнені в тому, що мікрофон встановлений у вашому комп'ютері або ноутбуці, то спробуйте провести його налаштування. Натисніть кнопку «Пуск» і в списку виберіть пункт "Панель управління". В панелі керування перейдіть до розділу «Обладнання та звук», в якому натисніть на посилання «Управління звуковими пристроями».

Номер слайду 12

Audacity. Ви хочете зробити деякі зміни в аудіофайлі, але не знаєте з чого почати? Яку програму обрати, як редагувати… Підкажемо — у цьому вам допоможе Audacity.  сьогоднішній день важко знайти безкоштовну програму яка б була більш зручною та потужною одночасно.

Номер слайду 13

1. Управління звуком. Тут містяться стандартні елементи керування треками2. Панель інструментів. 3. Індикатори рівнів. Ми можемо активно контролювати рівень звуку, а права кнопка дасть вам варіанти зміни частоти оновлення.4. Панель мікшерів Audacity. Ці регулювання забезпечують управління вхідними і вихідними параметрами звукової карти. 5. Панель ярликів. Звідси можна отримати швидкий доступ до часто використовуваних команд 6. Аудіо треки. Тут відображаються, аудіотреки з якими ви працюєте в Audacity. 7. Інструменти вибору. За допомогою цієї шкали можна слідкувати за часом початку та кінця відрізку при виділенні фрагменту треку

Номер слайду 14

Запис звуку з мікрофону. Почати запис з мікрофоном. Закінчити запис з мікрофоном

Номер слайду 15

Додавання звукових монтажний стіл Audacity. Музичний фон відкриється другий звуковою доріжкою в цьому ж вікні програми Audacity.

Номер слайду 16

Вирізання виділеної частини звукової доріжки здійснюють за допомогою інструментів  ОБРІЗАТИ ЗВУКМасштабування з метою заповнення всієї панелі Аудіо доріжки доріжками проекту здійснюють за допомогою інструменту РОЗМІСТИТИ ПРОЕКТЗсув у часі здійснюють з допомогою однойменного інструменту. Наприк­лад, для переміщення слів на середину музичного супроводу. Зміна гучності звучання окремої доріжки (наприклад, музичного супроводу, щоб він не перебільшував рівень гучності монологу чи розмови) — результатом використання інструменту ЗМІНА ОБВІДНОЇ

Номер слайду 17

ВИСНОВОКОбробка звуку буває різноплановою і залежить від цілей, які ви ставите. Це може бути придушення шумів, накладення звукових фільтрів, додавання реверберації або ділея, виведення на передній план певних частот і т.п. Вибір програми звукової обробки багато в чому залежить від смаків користувача. Проте всі ці програми останнім часом мають досить схожий користувальницький інтерфейс, так що якщо ви освоїли роботу з описаною Audacity, легко зможете освоїти і інші звукові програми. 

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Бондаренко Ірина Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
16 березня 2021
Переглядів
2262
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку