Презентація до тренінгу "Твої життєві цінності"

Про матеріал
Презентація до тренінгу "Твої життєві цінності". Мета: • сприяти формуванню в учнів особистої системи цінностей, усвідомлення пріоритету духовних цінностей, визначення життєвої мети, • розвивати вміння працювати в групах, вміння зв’язно висловлювати думки • виховувати позитивні риси характеру, почуття толерантності, вміння адекватно реагувати на життєві випробування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗДРАСТВУЙ – МИ!!!

Номер слайду 2

Літературно – психологічний т р е н і н г. ТВОЇ ЖИТТЄВІ ЦІННОСТІ

Номер слайду 3

МЕТА: сприяти формуванню в учнів особистої системи цінностей, усвідомлення пріоритету духовних цінностей, визначення життєвої мети;розвивати вміння працювати в групах, зв’язно висловлювати думки;виховувати позитивні риси характеру, почуття толерантності, вміння адекватно реагувати на життєві випробування.

Номер слайду 4

УМОВИ ВЕДЕННЯ ДІАЛОГУ: Немає неправильних думок;Коли один говорить - інші слухають;Ми сьогодні активні і сміливі;Не відволікаємось від теми обговорення, ВИСЛОВЛЮВАТИСЬ КОНКРЕТНО.

Номер слайду 5

ЕПІГРАФ: Мудрим потрібна мудрість, розумним – знання, а учням – уроки. (В. Борисов)

Номер слайду 6

???Учням: Чи поділяєте ви думку ваших однолітків?Вчителям: Як ви ставитесь до оцінки нашої роботи дітьми?Батькам: Чи погоджуєте ви з такими поясненнями про сучасне навчання ваших дітей?

Номер слайду 7

Вправа «Відкрите серце»Коли ображають коли дражнять. Коли принижують. Коли насміхаються. Коли грублять

Номер слайду 8

Східна притча «Віслюк»Запитання для обговорення:1) В чому суть цієї притчі?2) Чи завжди іншим подобається те, що ми робимо?3) Що таке власна думка?

Номер слайду 9

Вправа-очікування «моє я»

Номер слайду 10

Толерантність – це така якість людини, що сприяє здатності поважати: Право іншої людини на власну думку, відмінну від твоєї. Терпимість до думок, переконань. Вміння вислухати і дослухати думку іншого. Вміння сприймати зауваження і адекватно на них реагувати. Здатність співчувати. Це пошук того, що об’єднує, а не роз’єднує людей.

Номер слайду 11

Вправа «найцінніші речі»

Номер слайду 12

Калейдоскоп думок. Життєві цінності для мене – це…

Номер слайду 13

Притча «найважливіші речі»У якому порядку ви «наповнюєте глечик» на даному етапі свого життя?

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Притча «суперечка птахів»Обговорення: Як могли птахи врятуватись?Чому в людей бувають суперечки?До чого можуть призвести суперечки в класі, в школі, в сім’ї?

Номер слайду 16

Притча «Перстень царя Соломона»

Номер слайду 17

Вправа «Пташеня»

Номер слайду 18

Закінчите фразу: СЬОГОДНІ Я ДІЗНАВСЯ (ДІЗНАЛАСЯ)... ДЛЯ МЕНЕ БУЛО ВІДКРИТТЯМ ... Спілкування в такій аудиторії потрібне (не потрібне), тому що…

Номер слайду 19

УСІМ СПАСИБІ!!!

pptx
Додано
27 березня 2019
Переглядів
2322
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку