Презентація до уроку читання "Кривенька качечка"

Про матеріал
Тема: За добро добром платять. Українська народна казка «Кривенька качечка»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: За добро добром платять. Українська народна казка «Кривенька качечка»

Номер слайду 2

Знову день почався, діти!Кличе в подорож дзвінок. Тож пора нам поспішати –Розпочався вже урок. Він незвичний і цікавий до нас гості завітали. Повернімось до гостей. Скажем дружно : «Добрий день!»

Номер слайду 3

Девіз уроку Хто казок багато знає,Той завжди перемагає.

Номер слайду 4

“Казковий ерудит”

Номер слайду 5

“Котик і півник ”

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Гуси, гуси, гусенята,візьміть мене на крилята.та понесіть до батечка“Івасик- Телесик”

Номер слайду 8

Номер слайду 9

«Коза-дереза»Тупу - тупу ногами . Сколю тебе рогами,Ніжками затопчу,Хвостиком замету,-

Номер слайду 10

Номер слайду 11

«Колобок». Я по коробу метений,на яйцях спечений. Я від баби втік,і від діда втік,так і від тебе втечу.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

“Вовк та козенята”Ой ви діточки, козенята,Відімкнітеся, відчинітеся!Ваша матінка прийшла,Молочка вам принесла.

Номер слайду 14

МОЛОДЦІ!

Номер слайду 15

Які з цих казок про тварин?- Яка з них належить до чарівних? («Івасик – Телесик»)- Чим відрізняються чарівні казки від казок про тварин? (герої чарівних казок мають надзвичайну силу, описані незвичайні пригоди, які обов’язково пов’язані з чарами і дивовижними перетвореннями).

Номер слайду 16

3. Перевірка домашнього завдання. Яке прислів’я виражає головну думку казки «Кирило Кожум’яка»?- Зачитайте план до цієї казки. Робота в парах.- До яких казок відноситься казка «Кирило Кожум’яка»? (До чарівних)

Номер слайду 17

Побудова асоціативного куща. Діти, в кожній казці обов’язково перемагає добро над злом. На вашу думку, що таке добро? Добро – це…Робота в групах.

Номер слайду 18

Оголошення теми і очікуваних результатів- Ми не даремно з вами так багато говорили про добро і добрі вчинки, бо тема нашого уроку« За добро добром платять». Сьогодні ми з вами познайомимось з народною казкою, яка називається « Кривенька качечка».

Номер слайду 19

Урок нас навчить: доносити зміст прочитаного шляхом виразного читання казки;визначати своє ставлення до казкових героїв;цінувати дружбу, відданість, робити добрі вчинки; міркувати про життєві цінності

Номер слайду 20

– Яка користь від яєць?Присутність вітаміну Е в курячому яйці зміцнює серце і судини. Вітамін D ідеально поєднується з фосфором і впливає позитивно на кісткову тканину і зуби. Яйця нормалізують тиск і є профілактикою проблем із зором.

Номер слайду 21

Словникова робота. Щоб вам у казці все було зрозуміло, ми познайомимося з окремими словами, які будуть зустрічатися . Увага на екран.

Номер слайду 22

Починочок – пряжа, намотана на веретено. Галочка – пестливе звертання до дівчини. Кужілочка – частина прядки у вигляді кілка, на який намотують пряжу.

Номер слайду 23

Веретенце – ручне знаряддя для прядіння у вигляді тонкої палички із загостреними кінцями.Іва – діва – звертання до дівчини. Полинули – полетіли

Номер слайду 24

Артикуляційна гімнастика. Онде наша iва,Онде наша діва,На метеному дворці,На тесаному стовпці.

Номер слайду 25

Слухайте уважно казку «Кривенька качечка» і слідкуйте, щоб відповісти на питання:- Які ознаки чарівності присутні у цій казці?- Кого дід і баба знайшли у лісі?- З чого дивувались дід і баба?

Номер слайду 26

ФІЗХВИЛИНКА“НА ЗАРЯДКУ

Номер слайду 27

Всіх качка повела на кладку,Стали швидко на зарядку,Повернулись вліво, вправо. Чітко робим вільні вправи. Крильця вгору, крильця вниз. На сусіда подивись!От зробили всі зарядку. Молодці, усе в порядку.

Номер слайду 28

. Читання тексту. Гра «Естафета»Зараз ми з вами прочитаємо цю казку естафетою. Починаю читати я, потім передаю пір’їнку комусь з вас. Читати треба виразно, гарно сидіти, як справжні учні 3 класу і слідкувати.

Номер слайду 29

. Вправи на вдосконалення техніки читання. Пропоную вам таке завдання: прочитайте речення про: …те, що дід і баба були самотні. …те, що дівчина була гарна. ..те, що зробили дід і баба з гніздечком. …те, як дівчина знову перетворилася на качку.

Номер слайду 30

. «Почесний гість»Діти уявіть собі, що Кривенька качечка завітала до нас у гості. Уявили? А тепер подумайте про що ви б хотіли її спитати, що дізнатись нового, про те чого немає у казці. Кожен зараз подумає і підготує запитання, бо сьогодні до нас у гості завітала головна героїня казки – Кривенька качечка.

Номер слайду 31

Підсумок уроку. Робота з прислів’ям ЗА ДОБРО ДОБРОМ ПЛАТЯТЬ.

Номер слайду 32

-Чи виражає воно головну думку казки?-Кому з героїв казки воно могло бути порадою?До якої групи казок можна віднести цю казку?-Хто автор казки?- Які ознаки чарівності є у ній?- Чи сподобалась вам казка?

Номер слайду 33

Домашнє завдання. Ви такі творчі, тому пропоную вам завдання : читати казку «Кривенька качечка», переказати її. подіти казку на зачин, основну частину і кінцівку. Переказати їх від імені Кривенької качечки. скласти план казки і переказати кожний пункт плану.

Номер слайду 34

Не лінуйтесь робити добро,Лише зла не бажайте нікому,Бо воно, як велика гора,Стане вам на шляхові земному.І заступить навколишній світ,Зробить серце жорстоким, холодним. Ви з любов’ю живіть з юних літ,Будьте чуйним, веселим і добрим. Урок закінчено! До нових зустрічей!

pptx
Додано
27 січня
Переглядів
147
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку