Презентація до уроку "Електровимірювальні прилади"

Про матеріал

Презентація для уроку "Електровимірювальні прилади та принцип їх дії". Матеріал розрахований в першу чергу на учнів фізико-математичного профілю навчання. Коротко розглядаються типи електровимірювальних приладів та види їх класифікацій. Подана схема приладу магнітоелектричної системи, яку можна використати для обговорення будови таких приладів. Також є інформація про переваги та недоліки магнітоелектричної системи в порівнянні з іншими.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Електровимірювальні прилади та принцип їх дії

Номер слайду 2

Електровимірювальні прилади — це такі технічні засоби, які виробляють сигнали вимірювальної інформації у формі, що доступна для безпосереднього сприйняття спостерігачем.

Номер слайду 3

Класифікація електровимірювальних приладів за родом вимірювальної величини; за фізичним принципом дії вимірювального механізму; за родом струму; за класом точності; за типом відлікового пристрою; за виконанням залежно від умов експлуатації; за стійкістю до механічних впливів; за ступенем захисту від зовнішніх магнітних та електричних полів тощо.

Номер слайду 4

За вимірювальною величиною: вольтметри (позначаються літерою V); амперметри (А); ватметри (W); омметри (Ώ); лічильники енергії (k. Wh); фазометри (φ); частотоміри (Hz). До умовної літери може бути додано позначення кратності основної одиниці, наприклад: міліамперметр — m. А; кіловольтметр — k. V.

Номер слайду 5

За типом відлікового пристрою :

Номер слайду 6

За фізичним принципом дії : а) магнітоелектрична; б) електромагнітна; в) електродинамічна; г) феродинамічна; д) індукційна; е)електростатична; є) вібраційна.

Номер слайду 7

магнітоелектрична система:обертаючий момент створюється внаслідок взаємодії сталого магніту з провідником зі струмом. Рухомою частиною може бути або рамка зі струмом, або сталий магніт, розташований на осі.

Номер слайду 8

Будова приладу магнітоелектричної системи

Номер слайду 9

Застосування приладів магнітоелектричної системи:

Номер слайду 10

Прилади магнітоелектричної системи

Номер слайду 11

Прилади електромагнітної системи засновані на властивості котушки втягувати сталеве осердя, коли по ній проходить електричний струм.

Номер слайду 12

pptx
Додано
26 серпня 2018
Переглядів
10929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку