Презентація до уроку: "Елеонор Портер (1868-1920). «Полліанна». Щирість, мужність і оптимізм героїні твору, її вплив на життя міста"

Про матеріал
Презентація до уроку: "Елеонор Портер (1868-1920). «Полліанна». Щирість, мужність і оптимізм героїні твору, її вплив на життя міста". Для учнів 5 класу, урок № 18. 1год/тиждень
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Елеонор Портер (1868-1920). «Полліанна». Щирість, мужність і оптимізм героїні твору, її вплив на життя міста. Двадцять п’яте січня. Класна робота

Номер слайду 2

Виконайте тести у робочому зошиті, фото виконаної роботи надіслати на платформу (перевірка домашньої роботи)Марк Твен «Пригоди Тома Сойєра»1. Псевдонім Марк Твен означає: а) військовий термін; б) лоцманську команду; в) історичне поняття.2. Події повісті відбуваються у місті: а) Сан-Франциско; б) Сент-Пітерсберг; в) Лос-Анджелес. 3. Хто виховував Тома Сойєра: а) тітка; б) дядько; в) батько?

Номер слайду 3

4. Що допомогло Томові побілити паркан: а) страх перед покаранням; б) бажання догодити тітці; в) винахідливість?5. Покарання фарбуванням паркану відбулося у : а) п’ятницю; б) суботу; в) неділю.6. Бен Роджер уявляв себе до зустрічі з Томом, який білив паркан: а) лоцманом; б) пароплавом «Велика Міссурі»; в) капітаном і сигнальним дзвоном.

Номер слайду 4

Елеонор Портер- американська дитяча письменниця. Народилася 19 грудня 1868 року у місті Літлтон. Найвідоміший роман письменниці, «Полліанна», вийшов у світ 1913 року і відразу став шалено популярним. Всього за кілька років письменницької кар'єри Елеонор Портер створила 4 томи коротких оповідань і 14 романів для дітей та дорослих.

Номер слайду 5

https://www.youtube.com/watch?v=9_7 GHVu. Hv0c. Для перегляду відео перейдіть за посиланням

Номер слайду 6

Словникова робота до твору: Жіноча допомога – церковно-громадська організація заможнихжінок для розв’язання проблем громади – допомоги біднимсиротам хворим. Звітували перед церковним начальством. Міссіонер - особа, відряджена церквою для розповсюдженн їївчення серед людей іншої віри. Пастор – помічник священника.

Номер слайду 7

мамадрузіусмішкасонцеподарункивеселка. Радість. Асоціативний кущ

Номер слайду 8

Домашня робота. Прочитати твір «Поліанна» с. 180-188

pptx
Додано
26 січня 2022
Переглядів
1319
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку