Презентація до уроку "Індійський танець"

Про матеріал
Презентація до уроку "Мистецтво" 5 клас з теми "Індійський танець". За використанням інтернет ресурсів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Індія - велика країна, і в ній живе велика кількість етнічних і лінгвістичних груп. У цій країні зустрічається величезна різноманітність і багатство народної музики і танців. У кожному штаті танцюють народні танці. У кожного танцю свій характер, свій костюм. Танці північних штатів дуже сильно відрізняються від танців півдня.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Народні танці тісно пов'язані з подіями життєвого циклу, з явищами природи. Народження, весілля, закінчення збору урожаю - ось найважливіші події, що супроводжуються виконанням танців

Номер слайду 5

Танцювати в Індії уміють і люблять. Багато індійців в дитинстві навчаються якому-небудь стилю класичного танцю або грі на музичних інструментах, а народні танці танцюють практично всі.

Номер слайду 6

Існують правила позицій ступнів. Танцівників навчають також спіралевидним рухам і стрибкам. Є правила (мудра і Хаста), що визначають мову рук, тулуба, плечей, передпліч, шиї. Існує 24 типи рухів однією кистю, 13 типів рухів двох кистей рук, 10 рухів руки цілком, 5 типів рухів для грудної клітки і по 5 типів для торсу, живота і стегон. Є типи рухів для брів, а також 36 типів поглядів.

Номер слайду 7

АБЕТКА ТАНЦЮ У ДАВНІХ ІНДІЙСЬКИХ ТРАКТАТАХ ПРОГОЛОШЕНО 108 ПОЗ ШИВИ, ЩО ЗВУТЬСЯ КАРАНИ

Номер слайду 8

РІЗНОМАНІТНІ ПОЗИЦІЇ ПАЛЬЦІВ

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

КЛАСИЧНИЙ НАПІВКЛАСИЧНИЙ НАРОДНИЙ ЕСТРАДНИЙ (КІНЕМАТОГРАФІЧНИЙ) бхаратанатьям катхак катхакалі маніпурі кучипуді одісси мохініаттам

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Катхак - виконується під класичну музику хіндустані .У сольному виконанні катхак включає в себе малі композиції нрітта, кожна з яких виконується на певний ритм.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Індійський танець тісно пов'язаний з проявом емоцій. Майже всі індійські танці виконуються босоніж - традиції, що прийшли з історії, оскільки в храм можна було заходити виключно босоніж.   Індійський танець - це і духовна практика, і система управління власним тілом. Індійський танець - видовище святкове і захоплююче, за яким стоять роки тренувань. На розучування танцювальних рухів йдуть 5-9 років.

Номер слайду 19

Середня оцінка розробки
Структурованість
3.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
3.0
Загальна:
3.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Brooks Tina
    На п'ятому слайді балійський танець, бгаратанатьям не прекладається як "індійський танець", на 13 слайді на фото не бгаратанатьям а катгак.
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    3.0
ppt
Додано
9 січня 2021
Переглядів
4205
Оцінка розробки
3.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку