Презентація до уроку позакласного читання. В. Сухомлинський "Дід Осінник"

Про матеріал
Презентація допоможе глибше ознайомити учнів із життєвим і творчим шляхом В. Сухомлинського; стимулює пізнавальну активність та творчу самостійність учнів; розвиває в дітей уміння сприймати картини рідної природи через поезію, прозу, музику; розвиває творчу уяву і фантазію; вміння робити висновки та узагальнення; виховує любов до рідної землі, захоплення її красою та неповторністю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Холодно зараз в лісах і лугах. Холодно зайчикам, лискам, птахам. Затишно, тепло в класі у нас. Друзі мої, я вітаю всіх вас!

Номер слайду 2

Девіз уроку Виразно читаємо! Чітко відповідаємо! Мову свою розвиваємо!

Номер слайду 3

Перевірка 1.б 2.а 3.а 4.б 5.б

Номер слайду 4

Завдання уроку

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Василь Олександрович Сухомлинський

Номер слайду 7

(1918-1970) Народився В. О. Сухомлинський 28 вересня 1918 р. в селі Василівка Кіровоградської області у незаможній селянській родині. Крім Василя, у сім’ї було ще троє дітей — Іван, Сергій та Меланія. Усі вони стали вчителями.

Номер слайду 8

Василь Сухомлинський навчався спочатку у Василівській семирічці, де був одним із кращих учнів. Хлопчик ріс жвавим і допитливим. Змалку любив малювати.

Номер слайду 9

У 1934 р. він став студентом факультету мови та літератури у Кременчуцькому педінституті. Проте через хворобу змушений був перервати навчання в інституті. У 17 років Василь розпочав свою практичну педагогічну роботу. Згодом Сухомлинський продовжив навчання у педагогічному інституті, але Друга світова війна перервала навчання.

Номер слайду 10

Під час Другої світової війни був на фронті. Двічі пережив поранення. Особливо постраждала рука. Рука залишилася, але після операції стала на шість сантиметрів коротшою. Важким було й поранення в груди, але вчитель все одно повернувся до школи.

Номер слайду 11

Павлиська середня школа 1948 р. В. О. Сухомлинського призначають, директором Павлиської середньої школи. Цим навчальним закладом він керував до останку життя, двадцять три роки у Павлиші стали найпліднішим періодом його діяльності.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

2 вересня 1970 р. серце Василя Олександровича Сухомлинського перестало битися. В. Сухомлинський — член-кореспондент Академії педагогічних наук РРФСР, заслужений учитель УРСР, Герой Соціалістичної Праці, письменик.

Номер слайду 14

Миколаївський Національний університет імені В. О. Сухомлинського. Миколаївська обласна бібліотека імені В. О. Сухомлинського

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Василь Сухомлинський « ДІД ОСІННИК»

Номер слайду 17

Номер слайду 18

СЛОВНИКОВА РОБОТА СТОРОЖКО ОБЕРЕЖНО ЖУРЛИВА ЖАЛІБНА МУГИЧЕ БУРМОЧЕ

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Працюємо в парах

Номер слайду 21

« Людина народжується на світ не для того, щоб зникнути безвісти порошиною. Людина народжується, щоб залишити після себе слід вічний».

Номер слайду 22

Гра « Закінчи речення» Сьогодні урок навчив мене… Прочитана казка спонукає мене... Найцікавіші завдання на уроці…

Номер слайду 23

МОЛОДЦІ !

ppt
Додано
18 жовтня 2021
Переглядів
872
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку