Презентація до уроку-проекту: "Леонід Глібов"

Про матеріал

Дана презентація допоможе дітям глибше пізнати біографію письменника та удосконалити знання творів письменника-байкаря, поглибить інтерес дітей до читання байок.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Леонід Глібов (1827-1893)

Номер слайду 2

Народився Глібов у селі Веселий Поділ Хорольського повіту. Його батько, Іван Назарович Глібов, був управителем кінськими табунами в маєтку поміщика Гаврила Родзянки. Дитинство провів у селі Горби Кременчуцького повіту, куди з Веселого Подолу перейшов на роботу його батько, забравши з собою сім`ю.

Номер слайду 3

Початкову освіту він здобув дома за допомогою матері, а 1840 року вступив до Полтавської гімназії, де почав писати вірші і де виходить його перша збірка російською мовою «Стихотворения Леонида Глебова» (1847). До жанру байки Глібов звертається під час навчання у Ніжинському ліцеї вищих наук, тоді ж деякі з них друкує у газеті «Черниговские губернские ведомости».

Номер слайду 4

Байки Леоніда Глібова Твори: Ведмідь-пасічник Вовк та ягня Журба Жаба й Віл Зозуля і півень Квіти Лисиця-жалібниця Мальований стовп Мірошник Муха й бджола Охрімова свита Пісня Синиця Солом'яний дід Цуцик Шелестуни Щука

Номер слайду 5

Леонід Глібов на ювілейній монеті Акровірші і загадки Декому на догад Кому привіт? Хто баба? Хто бреше? Хто вона? Хто вони? Хто розмовляє? Хто сестра і брат Хто хвастає? Що за птиця? Що зашкварчить? Хто доня? Марка України присвячена байкареві

Номер слайду 6

Могила Леоніда Глібова

Номер слайду 7

* *

Номер слайду 8

* *

Номер слайду 9

* *

Номер слайду 10

* *

Номер слайду 11

* *

Номер слайду 12

* * Такі і в світі жаби є, Прощайте, ніде правди діти; А по мені – найлучче жити, Як милосердний Бог дає.

Номер слайду 13

* *

Номер слайду 14

* * Проспівав ти літо боже, - вдача вже твоя така, - а тепер танцюй, небоже, На морозі гопака!

Номер слайду 15

* *

Номер слайду 16

* *

ppt
Додано
13 січня 2019
Переглядів
1267
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку