Презентація до уроку-проекту "Подаруймо ялинці життя"

Про матеріал

Тема : Урок – проект «Подаруймо ялинці життя.»

(Слайд 2)

Мета:
навчальна - ознайомити з результатами проекту по темі: «Подаруймо ялинці життя».

Сприяти усвідомленню учнями потреби захисту зелених насаджень;вчити дітей самоорганізовуватися, планувати свої дії, узагальнювати результати роботи, шукати різні джерела інформації, залучити учнів до пошуку цікавих фактів про ялинку та умови її збереження; вчити учнів здійснювати проектну діяльність на основі дослідження про ялинку; повторити та закріпити правила та прийоми аплікації, виготовити новорічну ялинку;

розвивальна - розвивати спостережливість, мислення, вміння робити висновки, розвивати навички усного мовлення; вчити працювати в групах, представляти результати дослідницької роботи; розвивати особистість школяра через підсилення творчих, моральних та соціальних основ; розвивати самостійність та відповідальність.

виховна - виховувати культуру поведінки, переконувати в тому, що екологічний стан навколишнього середовища залежить від кожного громадянина. Виховувати у дітей бережливе ставлення до природи, інтерес

до пошукової роботи, екологічну культуру.

Проблемне питання уроку: Як відсвяткувати Новорічні свята, не завдавши лиха живій природі,та захистити зелені красуні від бездумного знищення?

Дидактична характеристика проекту

Тип проекту: творчий, груповий.

Об'єкт пізнання: інформація про ялинку

Освітній продукт: виставка композицій ялинок, виставка малюнків.

Навчальні предмети: читання, природознавство , трудове навчання.

Тривалість: три тижні.

Учасники проекту: учні 3 класу

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-проект «Подаруймо ялинці життя»Підготувала: вчитель 3-го класу Мариконь С.І.

Номер слайду 2

Мета: навчальна - сприяти усвідомленню учнями потреби захисту зелених насаджень; вчити дітей самоорганізовуватися, планувати свої дії, узагальнювати результати роботи, шукати різні джерела інформації, залучити учнів до пошуку цікавих фактів про ялинку та умови її збереження; розвивальна - розвивати спостережливість, мислення, вміння робити висновки, розвивати навички усного мовлення; вчити працювати в групах, представляти результати дослідницької роботи; розвивати самостійність та відповідальність;виховна - виховувати культуру поведінки, переконувати в тому, що екологічний стан навколишнього середовища залежить від кожного громадянина; виховувати у дітей бережливе ставлення до природи, інтерес до пошукової роботи.

Номер слайду 3

Завдання проекту: Дізнатися про історію святкування Нового року з ялинкою;Простежити зв’язок природи та людини;Ознайомитися з творами поетів та письменників про Новий рік і ялинку;Спробувати свої можливості у виготовленні поробок. Провести опитування «Чи потрібна «жива» ялинка на Новий рік?»;Дбати про екологічну культуру учнів;Вивчити про історичне минуле.

Номер слайду 4

Девіз уроку : «Природа рідна – наша втіха,Тож хай вона не знає лиха»

Номер слайду 5

ба. Незаром. Новийрік!

Номер слайду 6

Творчі групиІ група – «Пошуковці» – досліджували історію святкування Нового року з ялинкою.ІІ група – Літератори» - шукали твори, вірші про Новий рік та знайомились з поетами, письменниками рідного краю, що написали вірші і твори про ялинку.ІІІ група – «Екологи» – з’ясували, яку користь приносять зелені рослини, зокрема ялинки, і якої шкоди завдають люди природі, святкуючи Новорічні свята.ІV група – «Трударики» – виготовляли поробки з різних матеріалів. V група – «Журналісти» – провели опитування «Чи потрібна «жива» ялинка на Новий рік?».

Номер слайду 7

Номер слайду 8

«Пошуковці» У 1699 році Російський цар Петро І видав Указ, який велів святкувати Новий рік 1 січня і прикрашати дім хвойними гілками, які символізують молодість, сміливість, безсмертя. Перша згадка про ялинку пов’язана з релігійною постаттю ченця Святого Боніфація. Одного разу він читав проповідь про Різдво та, щоб переконати людей в тому, що дуб не є священним і недоторканним деревом, він зрубав один з них. Коли зрубаний дуб падав, він повалив на своєму шляху всі дерева, окрім молодої ялини. Боніфацій представив виживання ялини як диво і вигукнув: «Хай буде це дерево – деревом Христа!».

Номер слайду 9

«Літератори»Ключовим питанням, яке досліджувала група «Літератори», було прочитати вірш О. Олеся «Ялинка», уявити себе дійовими особами. Ялинка. Раз я взувся в чобітки,Одягнувся в кожушинку,Сам запрігся в саночкиІ поїхав по ялинку. Ледве я зрубати встиг,Ледве став ялинку брати,А на мене зайчик – плиг !Став ялинку відбирати. Я сюди, а він туди …- Не віддам, - кричить , - нізащо!Ти ялинку посади,А тоді рубай, ледащо !Не пущу, і не проси!І цяцьками можна гратись,Порубаєте ліси –Ніде буде і сховатись …

Номер слайду 10

«Екологи»Незабаром свято, якого з нетерпінням чекають і дорослі, і діти – Новий рік. Головним атрибутом Новорічних свят була й досі є ялинка. Саме в цей час активізують свою діяльність браконьєри або ті, хто хоче підзаробити. Адже кожна родина традиційно прикрашає свою оселю ялинкою чи сосною, але чи задумувались ви, шановні, скільки це коштуватиме нашій природі? Хвойний ліс – не тільки джерело наснаги, радості й світлих почуттів. Це й чудовий біологічний фільтр повітря. Так 1 га соснового бору за рік вбирає з повітря 36 тонн пилу, а виділяє 3 тонни кисню.

Номер слайду 11

«Трударики»Альтернатива є! І навіть не одна. Відсвяткувати Новий рік ближче до природи і справжніх ялинок. Купити штучну ялинку. Маючи свій будинок та двір, можна виростити свою власну ялинку чи сосну і прикрашати на новорічні свята. Купити ялинку у горщику, а навесні висадити в ґрунт. Прикрасити оселю ялинковим букетом.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

«Журналісти»В результаті опитування, «Чи потрібна «жива» ялинка на Новий рік?», ми отримали такі результати:«Так!»«Ні!»«Не знаю»271865«Ні» сказали тому, що це шкодить природі, що цим псуємо дім для тварин та птахів, зменшуємо надходження повітря, обсяг виробництва меблів.

Номер слайду 15

Новий рік – це веселе свято для всіх. Але кожна людина розуміє, що зрубування дерев призводить до непоправних наслідків. Потрібно садити дерева, а не рубати.

Номер слайду 16

Дякуємо за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Андреєва Катерина Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 березня 2018
Переглядів
1532
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку