Презентація до уроку "Твір - опис зовнішності людини за картиною в художньому стилі"

Про матеріал
Презентація до уроку "Твір - опис зовнішності людини за картиною в художньому стилі
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Письмовий твір - опис зовнішності людини за картиною в художньому стилі Ти знаєш, що ти - людина. Ти знаєш про це, чи ні? Усмішка твоя - єдина, Мука твоя - єдина, Очі твої - одні В. Симоненко

Номер слайду 2

.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Анті́н Іва́нович Манасти́рський (2 листопада 1878, Завалів — 15 травня 1969, Львів) — український художник-живописець і графік. З дитинства виховувався у атмосфері духовності та любові до рідного краю. Особливе значення для маленького Антіна мала народна пісня, яка запала в серце майбутнього художника. Освіту здобував у школі Станіслава, Львівській художньо-промисловій школі, а згодом у Краківській академії красних мистецтв. У своїх полотнах переважно зображував народнопісенну творчість. Сам художник писав: «Все життя я мріяв, щоб думи мої, які я втілював у своїх картинах, були близькі і зрозумілі народові»

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Памʼятка “Як працювати над твором за картиною»1. Поцікавтеся відомостями про художника.2. Прочитайте назву картини, що свідчить про задум художника, підкреслює, що він виокремлює в картині як головне.3. Уважно розгляньте картину, вдумайтеся в її зміст (що і з якою метою зображено).4. Уявіть, що було до зображеного художником моменту і що буде потім.5. Подумайте, хто буде адресатом вашого висловлювання, кого, в чому і як ви переконуватимете.6. Сформулюйте тему й основну думку твору, доберіть заголовок, який не збігається з назвою картини.7. Продумайте, які типи мовлення поєднуватимуться у вашому творі, котрий із них буде основним.8. Поміркуйте над композицією твору і складіть план.9. Додержуйте співмірності частин твору, зосереджуючи увагу на основному — змісті самої картини, а не на розмовах про неї.10. Задля повнішого і глибшого розкриття змісту картини доречно включити у твір елементи роздуму, оцінні судження.11. Напишіть чернетку твору; після перевірки і виправлень перепишіть роботу начисто.

Номер слайду 7

Картина Антона Монастирського «Запорожець»

Номер слайду 8

ПАМ’ЯТКАЯк складати твір-опис зовнішності людини в художньому стилі1. Розгляньте уважно картину, подумайте, чи її назва розкриває тему.2. Доберіть художні засоби, що допоможуть описати зовнішність зображеної людини.3. Розкажіть про передній план картини.4. Опишіть головного героя картини: його портретні риси, одяг, взуття, позу, в якій його зображено.5. Назвіть особливі деталі, використані художником для розкриття образу героя.6. Відтворити опис спочатку подумки, а потім — в усній або писемній формі.

Номер слайду 9

Орієнтовний план твору-опису зовнішності людини: I. Хто ця людина. II. Її зовнішність. 1. Що найперше впадає у вічі. 2. Зріст, постава людини. 3. Волосся, зачіска. 4. Риси та вираз обличчя. Міміка, жести. 5. Одяг. III. Що подобається (запам'ятовується) в зовнішності людини.

Номер слайду 10

Обличчя – молоде, середнього віку, старої людини, продовгувате, округлене, худорляве, суворе, вольове, бліде, зосереджене, розумне, життєрадісне, сумне ,без жодної зморшки, зморкувате. Очі: карі, темні, добрі, сумні, розумні, спокійні, лагідні, привітні, виразні, втомлені, задумані, запалі. Погляд: уважний, зосереджений, проникливий, спокійний, сумний, зацікавлений, безрадісний, привітний, замріяний, замислений, спрямований у майбутнє.

Номер слайду 11

Брови: чорні, темні, густі, широкі, приламані, високі. Вії: довгі, чорні, темні , густі. Чоло (лоб): високе,світле, широке, відкрите, чисте. Ніс: прямий, видовжений, гострий. Вуса густі, довгі, великі, закручені. Волосся: темне, світле, пишне, рідке, зачесане назад, блискуче, хвилясте, пряме. Одяг: просторе й зручне вбрання, біла сорочка, червоний жилет, хутрова накидка, штани-шаровари, широкий пояс.

Номер слайду 12

Бажаю успіху !!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Vlasyk Nataliia
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Віштак Світлана Миколаївна
    Структурованість Чудово Будь-який матеріал має бути логічним, послідовним, якісно поданим Оригінальність викладу Дуже добре Формат подачі матеріалу, підбір завдань, оформлення, візуалізація тощо Відповідність темі Дуже добре Заголовок і текст матеріалів мають відповідати один одному
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 лютого 2021
Переглядів
8405
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку