Презентація до уроку в п'ятому класі "Галина Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії»"

Про матеріал
Презентація до уроку в п'ятому класі "Галина Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії».Символіка країни Недоладії та її мешканців" побудована уформі уроку-подорожі до загадкової країни Недоладії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Символіка країни Недоладії та її мешканців. Галина Малик «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії»

Номер слайду 2

Завдання урокунавчати учнів аналізувати особливості жанру повісті-казки, розуміти символіку образів;формувати вміння переказувати твір, характеризувати героїв, аналізувати роль художніх засобів, пояснювати значення діалогів у творі, розвивати творчі здібності, фантазію, комунікативні вміння;формувати дбайливе ставлення до свого життя, до інших людей.

Номер слайду 3

Урок-подорож до загадкової країни Недоладії

Номер слайду 4

Пізнавальна Художня. Фізкультхвилинка. Символічна. Творча. Кінцева. Карта подорожі у країну Недоладію

Номер слайду 5

“Мозкова атака”Евристична бесіда

Номер слайду 6

- Назвіть жанр твору  «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії».- Доведіть, що твір Г. Малик – повість-казка.- Чому, на вашу думку, і діти, і дорослі люблять читати казки?

Номер слайду 7

Зупинка Пізнавальна. Евристична бесіда

Номер слайду 8

Що незвичайного сталось з Алею при зустрічі з незнайомим маленьким чоловічком у її кімнаті? Де розташована країна Недоладія? Що ви можете розповісти про місцевих жителів Недоладії?- Хто був правителем країни? - Чому Недороль боявся Першого Недорадника?- Чи був Недороль добрий і справедливий правитель?- Яким чином вдалося позбутися Недорадника?

Номер слайду 9

Зупинка Пізнавальна. Вікторина «Впізнай ім’я героя»

Номер слайду 10

Зупинка Художня. Міні-проект «Я – художник» 

Номер слайду 11

Зупинка  Символічна. Символ – це умовне позначення якогось предмета, поняття, явища; це художній образ, який відтворює певну думку, ідею. Наприклад, хліб-сіль – символ української гостинності, голуб – символ миру, верба і калина символізують Україну

Номер слайду 12

Символ. Символічне значення. Країна Недоладія. Недоладько Недопопелюшка Недокватирка Недочеревик Недороль Десятий Перший Недорадник Недовус

Номер слайду 13

Символ. Символічне значення. Країна Недоладіябезлад і недороблені справи. Недоладькопрацьовитість і відданість. Недопопелюшкадружелюбність і безкорисливість. Недокватиркалюдська недбалість. Недочеревиксправедливість, колекціонування недороблених справ. Недороль Десятийбездіяльність і боягузтво. Перший Недорадникжорстокість і лють. Недовустовариськість

Номер слайду 14

Скажіть, якого персонажа казки ми ще не згадали?Але, щоб сказати, що символізує образ Алі, треба обов’язково вам визначити, якою була Аля спочатку і як вона змінилась.

Номер слайду 15

Зупинка Творча. Робота в групах

Номер слайду 16

I варіант  складає сенкан, якою Аля була спочатку. II варіант  складає сенкан, якою Аля стала після повернення з Недоладії.

Номер слайду 17

Складання незвичайного плану Він допоможе Алі повернутися додому.

Номер слайду 18

План1. Негативні звички Алі.2. Знайомство Алі з Недочеревиком.3. Аля – у країні Недоладії.4. Зустріч Алі з Недоладьком.5. Розповідь Недороля Десятого.6. Зачарований будиночок Недочеревика.7. Дівчинка у в’язниці.8. Допомога друзів.9. Недождень зремонтував годинник.10. Повернення Алі додому.

Номер слайду 19

Фізкультхвилинка

Номер слайду 20

Зупинка  Кінцева. Вправа “Мікрофон”

Номер слайду 21

- Що б ви взяли на згадку про цю мандрівку?- Чи було вам цікаво читати цей твір? Чому?- У який момент ви переживали особливо за долю Алі?- Який життєвий досвід отримали особисто ви із цієї незвичайної подорожі?- Чого вчить нас ця повість-казка?

Номер слайду 22

Домашнє завдання Запишіть до щоденників

Номер слайду 23

Написати листа Алі від свого імені, подати власні роздуми про поведінку, вади Алі, допомогти їй виправитись і подружитись із головною героїнею. Прочитати на урок позакласного читання «Казкові пригоди і таємниці» Всеволода Нестайка.

Номер слайду 24

Написати листа Алі від свого імені, подати власні роздуми про поведінку, вади Алі, допомогти їй виправитись і подружитись із головною героїнею. Прочитати на урок позакласного читання «Подорож в країну Навпаки» Василя Симоненка.

Номер слайду 25

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Отрошок Ольга Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
31 травня 2019
Переглядів
13262
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку