Презентація до уроку "Види речень за метою висловлювання"

Про матеріал

Презентація до розробки уроку з української мови у 5 класі "Види речень за метою висловлення" (систематизація та повторення вивченого матеріалу). Вміщені всі етапи уроку, основні вправи, завдання тощо.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мотивація навчальноїдіяльностіПідготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 2

Очікувані результати{5 DA37 D80-6434-44 D0-A028-1 B22 A696006 F}З Н А ЮХ О Ч У Д І З Н А Т И С ЬПідготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 3

Лінгвістична казка. Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 4

Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 5

Спостереження над мовним матеріалом. Природа мудра, все створила мовчки. Пишіть листи і надсилайте вчасно… Чи бував ти у наших краях? Під  грушею  у  дикій  моркві до  ранку  ходять  їжаки. Ви знаєте як липа шелестить? Віддай людині крихітку себе - за це душа наповнюється світлом. Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 6

Опрацювання теоретичного матеріалу в підручнику с.41 Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 7

Творче конструювання1. Кожному народові дорога його мова.2. Красива осінь вишиває клени.3. Стоїть у ружах золота колиска.4. Опівночі айстри в саду розцвіли. Підготувала: вчитель Возна С. А.rrrr

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка. Встаньте, діти, посміхніться!І до сонця потягніться. Раз присядьте, два присядьтеІ за парти тихо сядьте!Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 9

«Допоможи реченню!»1. Спинюся  я  і  довго  буду  слухать, як  бродить  серпень  по  землі  моїй 2. Чи є кращі між квітками та над веснянії 3. За стінами холодна виє ніч 4. Сонце заходить, гори чорніють 5. Душа летить в дитинство, як у вирій, бо їй на світі тепло тільки там Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 10

Диференційована робота. Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 11

Закріплення вивченого. Гра «Таємна скринька»Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 12

«Продовжте речення»Речення-це…За метою висловлювання речення бувають.. Розповідними називаються речення…У кінці питальних речень завжди стоїть…Спонукальні речення – це такі речення…Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 13

Домашнє завданняопрацювати § 10 на с.412) а) напишіть правила поведінки у громадських місцях, використовуючи спонукальні речення ; б)написати твір на тему « Я – осінній листок», використовуючи різні типи речень. Підготувала: вчитель Возна С. А.

Номер слайду 14

Дякую за увагу!Підготувала: вчитель Возна С. А.rrrr

pptx
Додано
4 липня 2018
Переглядів
1573
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку