Презентація до уроку «Я досліджую світ» у 1 класі із використанням STEM – технологій на тему " Як визначити корисну і шкідливу їжу?»

Про матеріал
Мета презентації: формувати ключові компетентності (спілкування державною мовою. компетентності в природничих науках і технологіях, уміння навчатися впродовж життя, соціальні і громадянські компетентності, екологічна грамотність і здорове життя); дати уявлення про те, які корисні поживні речовини містяться у різних продуктах; допомогти дітям усвідомити вплив емоційної атмосфери на засвоєння їжі; формувати навички дослідницької діяльності, узагальнювати набуті знання та використовувати їх у повсякденному житті; розвивати зв’язне мовлення дітей, пам'ять, увагу, творчу увагу та фантазію, дрібну моторику рук; вчити висловлювати свою думку, активно слухати в умовах усного спілкування, взаємодіяти з однокласниками, виховувати дбайливе ставлення до свого здоров’я. Розробка містить конспект уроку, який відповідає новітнім освітнім вимогам, в якому використовується впровадження STEM-освіти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Як визначити корисну і шкідливу їжу?

Номер слайду 2

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Привіт!Посміхніться!Хто прийшов сьогодні до школи. Хто приїхав. У кого гарний настрій. Подобається смачненько поїсти

Номер слайду 3

Вправа «Покажи настрій»

Номер слайду 4

Вправа «Теплий клубочок»

Номер слайду 5

Щоденні новини- Яка зараз пора року? - Який зараз місяць? - Яке сьогодні число? - Який день тижня? - Визначимо погоду дня. (Обирають позначки стану неба: ясно, хмарно, похмуро; тепло чи холодно; опади: дощ, сніг, чи є вітер).- Хто сьогодні відсутній?

Номер слайду 6

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}одягквітитехнікаїжарослинитварини

Номер слайду 7

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ужвамї

Номер слайду 8

Вправа «Що ми знаємо про їжу?»ПОЖИВНІ ЗАДОВОЛЕННЯ ГАРНИЙРЕЧОВИНИ НАСТРІЙКРАСА ЇЖА МЕНІ ДАЄ СИЛУУСЕ НЕОБХІДНЕ ВІТАМІНИ ЗДОРОВ’ЯДЛЯ ЖИТТЯ

Номер слайду 9

Вправа «Що зайве»

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка. Всі стомились працювати,Будемо з «LEGO» відпочивати. Жовта – тупаєм, кружляєм,Від роботи спочиваєм,А зелена – присідаєм. Й руки в гору піднімаєм. Голубу тримаю я –Плескає вся дітвора. На парту цеглиночки покладемо,Працювати всі почнемо.

Номер слайду 11

Групова робота

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка. Кубик Лего непростий Біля іншої - зупинка,Він маленький, чарівненький… Знов до рук візьмем цеглинку. Ось цеглиночку візьмемо Між долонями стискаємо На голівку покладемо І навколо повертаємо. Всі присядемо гарненько З нею весело стрибати. Щоб не впала – потихеньку Можна в схованки пограти…Обережненько встаємо Ще малюнок намалюємо І у руки знов візьмемо І сусіду подаруємо. Покладемо на підлогу Лего в руки ми візьмемо Самі вирушим по колу І на місце повернемо.

Номер слайду 13

Вправа «Вітамінчики»

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Вправа «Крісло автора»

Номер слайду 16

Рефлексія

Номер слайду 17

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Давиденко Юлія Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ткачук Лілія
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
21 березня 2019
Переглядів
5157
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку