Презентація до уроку з інтегрованого курсу «Всесвітня історія. Історія України» в 6 класі з теми «Військова експансія Риму»

Про матеріал

Презентація до уроку з інтегрованого курсу «Всесвітня історія. Історія України» в 6 класі з теми «Військова експансія Риму». Презентація містить історичні карти, які ілюструють війни Риму в Східному Середземномор'ї, що розглядаються під час уроку; відображає та супроводжує всі етапи уроку, сприяє кращому засвоєнню учнями навчального матеріалу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Військова експансія Риму Інтегрований курс «Всесвітня історія. Історія України» 6 клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Очікувані результати після цього уроку учні зможуть: називати історичних осіб цієї доби; показувати на карті території, завойовані Римською республікою в ІІ ст. до н. е.; застосовувати та пояснювати на прикладах поняття й терміни: «тріумф», «провінція»; наводити приклади суспільно-політичної боротьби в Римі в ІІ—І ст. до н.е.; пояснювати причини та наслідки суспільно-політичної боротьби в Римі в II–I ст. до н. е.

Номер слайду 5

Проблемне питання Які зміни сталися в Римській державі протягом II—I ст. до н.е.?

Номер слайду 6

Знищення Карфагену. Прагнення римлян знищити Карфаген. 149-146 рр. до н.е. Третя Пунічна Перемога римлян, втрата Карфагеном заморських володінь, військового флоту. Прагнення Карфагену повернути втрачене. 218-201 рр. до н.е. Друга Пунічна Перемога римлян, захоплення островів Сицилія, Сардинія, Корсика. Перетворення Римської держави на наймогутнішу в Зх. Середземномор’ї Боротьба за острів Сицилія. 264-241 рр. до н.е. Перша Пунічна Наслідки Причини Роки війни Назва війни «Війни Риму і Карфагена»

Номер слайду 7

Наслідки Пунічних війн усунено небезпечного супротивника, Рим набув великого досвіду ведення війни як на морі, так і на суходолі, Рим перетворився на одну з могутніх держав свого часу.

Номер слайду 8

Завдання до перегляду відеоматеріалу 1. З яким царством на стародавніх землях України воювали римляни? 2. Назвіть імена царя та його сина. 3. Чим завершилося дане протистояння?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Основні поняття теми Провінція – (переможена країна) – завойована римлянами область, країна, що знаходилась за межами Італії. Тріумф – вшанування римських полководців, які здобули блискучу перемогу.

Номер слайду 11

Які зміни сталися в Римській державі протягом II—I ст. до н.е.? Завоювання – зростання території – збільшення кількості рабів – розорення селян – ослаблення армії – наймана армія – підвищення ролі полководців – криза республіки.

Номер слайду 12

Домашнє завдання Параграф 44 (стор.216-217) прочитати, розглянути усно пит. на стор.217 Підготувати повідомлення із залученням додаткової інформації: - про гладіаторів (прізвища учнів – по 2 учні), - про римську армію (прізвища учнів – по 2 учні) - про повстання рабів під проводом Спартака (прізвища учнів – по 2 учні)

Номер слайду 13

Підсумок уроку На даному уроці я дізнався(лася).... Я вмію.... Я знаю.... Мені сподобалося....

ppt
Додано
12 липня 2018
Переглядів
3018
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку