"Презентація до уроку з музичного мистецтва у 7 класі "Диско"

Про матеріал
Дана презентація призначена до уроку № 23 з музичного мистецтва у 7 класі (за підручником Л.Кондратової " Музичне мистецтво 7 клас".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Диско

Номер слайду 2

Ди́ско (англ. Disco) — стиль популярної танцювальної музики другої половини 1970-их років. З`являвся та розвивався паралельно в Америці та Європі.визначення диско

Номер слайду 3

дзеркальна куля – типічний логотип диско

Номер слайду 4

На відміну від року, де переважають гітари, у «Диско» зазвичай використовують клавішні, струнні та електронні музичні інструменти, які створюють своєрідний акомпанемент. Партію соло здебільшого виконують оркестрові інструменти (наприклад: флейти). Темп музики – від 80 до 140 ударів за хвилину. «Диско» властива значна кількість оркестрових п'єс.«Королевою диско» вважається американська співачка Донна Саммер. Найвідомішими виконавцями цього стилю є Глорія Гейнер, Даяна Росс, Аманда Лір, Даліда та інші. До стилю «Диско» звертались і музичні колективи – групи «АВВА», «Воney M.», «Arabesque», «Baccara» та інші. На початку 1980-х років популярність «диско» спадає, проте цей стиль залишив свій вплив на напрямки електронної і танцювальної музики хауз, техно і хіп-хоп. особливості диско

Номер слайду 5

«Ricchi EPoveri»-італійський музичний гурт, створений у 1968 році. Гурт був популярним як в Італії, так і за її межами. У 1970-1980-х роках деякі його сингли стали справжніми хітами, посівши вершини італійських та міжнародних хіт-парадів.виконавці диско

Номер слайду 6

«Boney M.» - німецький диско-гурт, створений у 1975 році. Пік популярності гурту припадає на 1978 рік, коли їхні пісні «Rivers Of Babylon» та «Brown Girl in the Ring» трималися 40 тижнів у британських хіт-парадах. «Boney M.» належали до когорти тих закордонних виконавців, які офіційно були «дозволені» в СРСР. У наш час колектив залишається одним із найпопулярніших гуртів у світі. Західні музичні критики часто називали «Boney M.» «чорною АВВА».

Номер слайду 7

Донна Саммер – американська співачка в стилі «Диско». Вона є однією з найпопулярніших співачок 1970-х років, яка завоювала собі титул «королеви диско». Донна Саммер стала першою співачкою в музичній історії, чиї сингли за рік чотири рази були на вершинах хіт-парадів. Співачка 7 разів давала успішні світові гастролі країнами Європи, Азії та в Австралії.

Номер слайду 8

«Вее Gees» - британська музична група, яка працювала в стилі «диско» і складалася з трьох братів. Світовий продаж їхніх платівок перевищує мільярд копій, що робить колектив одним із найуспішніших колективів в історії музичної індустрії.

Номер слайду 9

«Modern Talking» - німецький англомовний музичний дует, створений у 1983 році. Вокалістом, композитором та продюсером Дітером Боленом та вокалістом Томасом Андерсом. Гурт виконував танцювальну музику в стилі «євродиско». Вже перший сингл дуету «You’re My Heart, You’re My Soul» (1984) став хітом. Наступні сингли теж мали величезний успіх не тільки в Німеччині, а й по всій Європі.

Номер слайду 10

«Pet Shop Boys» - британська поп-група, яка утворилася 1981 року у Лондоні. Гурт є одним із найбільш комерційно успішних і плідних колективів Великобританії, що виконували танцювальну музику: за 20 років ними було випущено понад 40 синглів (з них 22 потрапили у верхню десятку британського хіт-параду).

Номер слайду 11

Одяг в стилі «диско»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Додав(-ла)
Живиця Інна
Додано
13 грудня 2021
Переглядів
1177
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку