Презентація до уроку з української мови для учнів 7 класу "Морфологічний розбір прислівника"

Про матеріал
Презентація "Морфологічний розбір прислівника. Учитель Кузьменко Тетяна Анатоліївна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалось вам, спочатку подаруйте йому свій гарний настрій. Бенедикт Спіноза

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Моя Україна. Я хочу сказати простими словами. Про те, що турбує мене вечорами,Про те, як в думках я малюю картину,Якою я бачу свою Україну!В моїй Україні ніхто не стріляє,Ніхто не калічить, ніхто не вбиває!В моїй Україні ніхто не воює!Своє і чуже життя кожен цінує!В моєї країни чудові сусіди,Запрошують в гості, і я до них їду. Сусіди й самі у нас часто бувають,Не брешуть, не крадуть, ніде не блукають. Гарік Бірча

Номер слайду 4

Морфологічний розбір прислівника

Номер слайду 5

Зоря світання стерла сон крилом, цвірінчить горобчик за вікном. Довідка: знов, дзвінко.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Снігурі Настала зима, засипала землю сріблястим снігом. Тоді ж і пернаті вісники зими прилетіли. Скрізь розкинульсь намети снігові. А на деревах — рум’яні, червоні яблука пломеніють. Звісно, ніякі це не яблука, а красені снігурі. Вони й у сад залітають, і в парк, і на годівницю сідають, якщо побачать там кленове, ясенове або соняшникове насіння. Підсипай корму, не лінуйся! Тоді побачиш цих пташок зблизька. Сидять поважні пташки, поволі видзьобують насіння , стиха перегукуються. Так і здається, що то вони людині дякують за смачну їжу. Цілу зиму будуть мешкати снігурі там, де їх годуватимуть досхочу.. Нерозлучний снігур зі снігом. Через те цю пташку й звуть снігуром.

Номер слайду 8

Домашнє завдання. Середній рівень. Випишіть з підручника географії або історії 3-5 речень із прислівниками. Достатній рівень. Два прислівника(на вибір) розберіть як частину мови. Висовий рівень. Напишіть невелике есе про любов до природи, рідного краю, використовуючи прислівники.

Номер слайду 9

Дякую за увагу

pptx
Додано
12 жовтня 2021
Переглядів
1957
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку