Презентація до уроку з всесвітньої історії 6 клас "Виникнення та поширення християнства"

Про матеріал
Мета презентації познайомити учнів з історією виникнення християнства; розглянути діяльність перших християнських громад; розвивати вміння аналізувати, порівнювати, критично мислити, висловлювати власну думку, толерантно ставитися до представників інших релігій.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виникнення та поширення християнства

Номер слайду 2

У 63 р. до н. е. Рим підкорив Палестину. У 37 р. до н. е. її правителем став Ірод Великий. За панування римлян істотно зміцнилося економічне становище іудейських священиків і, відповідно, посилився їхній вплив. Єрусалимський храм знову став центром релігійного життя. В цей же час формується нова релігія – християнство.

Номер слайду 3

Христия́нство (від грец. Χριστός — «помазанник», «Месія») — один із напрямів єдинобожжя. Поряд з ісламом та буддизмом входить до числа трьох світових релігій. Характерною рисою християнства, яка вирізняє його серед інших напрямів єдинобожжя, є віра в Ісуса Христа як втілення і прояв Бога заради спасіння всього людства і людського суспільства і настанови в істині. На відміну від християнства, іслам та юдаїзм не визнають Ісуса Христа як одну з іпостасей Всевишнього.

Номер слайду 4

РИБА (Іхтіо)- один з перших християнських символів

Номер слайду 5

Константин І прийняв рішення зробити християн своїми союзниками, адже попри все інше, вони проповідували покірність владі. У 313 р. він видав так званий Міланський едикт (указ), який суттєво змінив становище християн. Тепер християни бували в містах свої храми, проводили урочисті багатолюдні богослужіння. Кожна громада обирала з числа найшановніших людей священика, який правив богослужіння (пресвітерів). Збори священиків однієї місцевості обирали старшого між собою - єпископа.

Номер слайду 6

У 325 р. в м. Нікея зібралися 318 християнських єпископи й богослови (тлумачі Священного Писання) усієї імперії. На Нікейському соборі вони затвердили єдині правила та обряди богослужіння. Біблія (Старий Завіт) була визнана священною книгою нарівні з Євангеліями – Новим Завітом.

Номер слайду 7

За імператора Феодосія (379-395 pp.) запровадили обов’язкове християнське віросповідання для всіх римських громадян. Так християнство стало єдиною державною релігією Римської імперії. Язичницькі храми почали руйнувати, статуї римських богів нищити.

Номер слайду 8

У V ст. на Заході влада в церкві закріпилася за єпископом Рима - Папою Римським, на Сході очільником церкви став єпископ Константинополя - константинопольський патріарх.

Номер слайду 9

Коли й чому імператорська влада перетворила християнство на державну релігію?Хто такі язичники? Яким богам вони поклонялися?Назвіть дату, до якої язичництво і християнство мирно співіснували?Узагальнення і систематизація знань

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Опрацювати відповідний параграф підручника

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Більченко Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
8005
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку