Презентація до уроку зарубіжної літератури в 7 класі на тему: "Уроки любові (за новелою О.Генрі «Дари волхвів»)"

Про матеріал
Презентація є доповненням до конспекту уроку зарубіжної літератури в 7 класі на тему: "Уроки любові (за новелою О.Генрі «Дари волхвів»)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уроки любові ( за новелою О.Генрі “Дари волхвів”) Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю. Г.Сковорода У кожного із вас є величні скарби, які ви мало цінуєте. О.Генрі

Номер слайду 2

Розгадайте кросворд 1 2 3 4 5 6

Номер слайду 3

Перевірте результат 1 П О Р Т Е Р 2 Л І К А Р 3 Г Р І Н З Б О Р О 4 Г О Н Д У Р А С 5 Н О В Е Л А 6 Е Т О Л

Номер слайду 4

З чим асоціюється у вас Різдво?

Номер слайду 5

Волхви (відуни, віщуни) – служителі язичницького культу. Були передусім носіями релігійних знань, а також мудрецями, знахарями, лікарями. Балтазар, Мельхиор, Гаспар принесли дари Ісусові

Номер слайду 6

Подарунки волхвів Золото - це царський дар, який показує, що Ісус був Людиною, що народилася, щоб бути Царем; Ладан - це дар священикові, так як Ісус прийшов стати новим Вчителем і дійсним Первосвящеником; Смирна - це дар тому, хто повинен померти, так як смирну вживали для бальзамування тіла померлого. Цей дар відсилає до розп’яття Христа Вважається, що традиція дарувати подарунки на Різдво була закладена саме ними.

Номер слайду 7

На небі з`явилася нова незвичайна зірка. Побачивши цю зірку, волхви одразу ж збагнули, що очікуваний Цар народився. Вони вирушили в дорогу і пішли в столицю юдейського царства Єрусалим, щоб дізнатися там, де цей Цар народився, і поклонитися Йому. Ірод таємно покликав до себе волхвів, вивідав у них час появи зірки, послав їх у Вифлеєм і сказав: "Ідіть і там добре розвідайте про Немовля, і коли знайдете Його, прийдіть і скажіть мені, щоб і я міг піти і поклонитися Йому". Насправді ж Ірод намірився вбити новонародженого Царя. «Подорож волхвів» Д. Тіссо

Номер слайду 8

«Поклоніння волхвів» Джотто «Поклоніння волхвів» Б.Мурільйо

Номер слайду 9

“Поклоніння волхвів” Пітер Брейгель Старший “Поклоніння волхвів” Рембрандт

Номер слайду 10

Проблемні запитання: Делла і Джім – “двоє дурненьких дітей” чи “наймудріші з усіх, хто робив подарунки”? Марна чи виправдана була жертва героїв? У чому полягала мудрість їхнього вчинку?

Номер слайду 11

Завдання для груп 1 група. Знайдіть опис житла Делли і Джіма. Які кольори і чому переважають при описі квартири і стану героїні? Чи могли герої продати щось інше? 2 група. Подумайте, чому оповідання починається з фрази “Один долар вісімдесят сім центів”? Чому так часто ця цифра зустрічається в оповіданні? Чи могла сім’я Янг заощаджувати гроші? 3 група. Знайдіть у тексті рядки, у яких Делла говорить про своє ставлення до Джіма. Чому вона не могла купити скромніший подарунок?

Номер слайду 12

Скарби родини Янг З чим порівнюються скарби Делли та Джіма?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

“Соломон і цариця Савська” Тінторетто Коли цариця Савська дізналася про мудрість, багатство та щедрість царя Соломона, вона приїхала до нього із далекого Ємена і привезла цілий караван верблюдів, нав’ючених золотом, дорогоцінним камінням . Але цариця була засліплена палацом Соломона, одягом його свити тощо. І повезла додому вона подарунків більше, ніж принесла сама.

Номер слайду 15

Передивіться фрагмент фільму. Знайдіть у тексті рядки, у яких описується, як Делла приймала рішення. Чи важко їй було розлучатися зі своїм скарбом?

Номер слайду 16

Волхви, ті, що принесли дари немовляті у яслах, були, як ви знаєте, мудрі люди, надзвичайно мудрі люди. Вони винайшли звичай робити різдвяні подарунки. Бо вони були мудрі, і дари їхні були мудрі, не виключено, що їх можна було навіть замінити, якщо траплялися два однакових подарунки. А я розповів вам нічим не примітну історію про двох дурненьких дітей, які жили у восьмидоларовій квартирі і зовсім немудро пожертвували одне для одного найдорожчими своїми скарбами. Але до відома мудреців наших днів слід сказати, що з усіх, хто робив подарунки, ці двоє були наймудріші. З усіх, хто приносить і приймає дари, наймудріші тільки такі, як вони. Це всюди так. Вони і є волхви.

Номер слайду 17

Проблемні запитання: Делла і Джім – “двоє дурненьких дітей” чи “наймудріші з усіх, хто робив подарунки”? Марна чи виправдана була жертва героїв? У чому полягала мудрість їхнього вчинку?

Номер слайду 18

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.3
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Філатова Марія Олегівна
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
27 липня 2019
Переглядів
2357
Оцінка розробки
4.3 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку