Презентація до відкритого уроку "Значення дихання. Система органів дихання"

Про матеріал
Мультимедійна презентація стане чудовим доповнення до відкритого уроку у 8 класі з даної теми
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Проблемне питання1. Без їжі людина може прожити кілька тижнів, без води — кілька днів, але без повітря вона може витримати лише кілька хвилин. Чому?2. Як пояснити вислів «Це нам потрібно як повітря»?

Номер слайду 3

Тема уроку: Значення дихання. Система органів дихання

Номер слайду 4

Дихання — це сукупність процесів, унаслідок яких відбувається використання організмом кисню і виділення вуглекислого газу.

Номер слайду 5

Етапи процесу дихання. ЗовнішнєНадходження повітря в повітроносні шляхи та газообмін між альвеолами та зовнішнім середовищем; сюди належать дихальні рухи: вдих і видих. ВнутрішнєСпоживання кисню клітинами та тканинами і виділення вуглекислого газу

Номер слайду 6

Дихальна система. Повітроносні шляхи- носова порожнина;гортань; трахея; бронхи. Легеніпарний орган, складається з повітроносних міхурців – альвеол, які густо обкутані кровоносними судинами. Саме тут відбувається газообмін кисню та вуглекислого газу

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Робота з підручником

Номер слайду 9

Практичне застосування знань Дослід 1 Зробіть глибокий вдих та затримайте дихання якомога довше. Поясність свої відчуття. Дослід 2 Доведіть, що легені є органами виділення не тільки СО2, а й води.

Номер слайду 10

Мозковий штурм. У романі О. Бєляєва «Людина-амфібія» описано юнака, якому пересадили зябра акули і він міг жити під водою. Чи можна насправді створити такого Іхтіандра?

Номер слайду 11

Завдання на логіку1. Перед тим, як пірнути у воду, можна набрати у легені якомога більше повітря або виконати декілька вдихів і видихів. В якому випадку людина довше протримається під водою? Відповідь обґрунтуйте.2. Група альпіністів піднімалась у гірську місцевість. Повільно пройшли один кілометр, потім – другий. Усі почувались добре. Раптом декілька чоловік відчули запаморочення, слабкість і задишку. Пройшли ще кілька метрів – розболілась голова, з’явилася нудота і шум у вухах. Хворі повернулися знову на базу. У чому причина виникнення таких симптомів?

Номер слайду 12

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 11. Проаналізуйте: На кесонну хворобу з незапам'ятних часів страждали збирачі губок і шукачі перлів, але до XIX століття вона не привертала особливої уваги. Завдання: знайти відповідь на питання “Що таке кесонна хвороба і як вона виникає?”

pptx
Додано
24 березня 2022
Переглядів
793
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку