Презентація "Добро починається з тебе"

Про матеріал
Презентація для учнів 9 класів до Всесвітнього дня захисту тварин (4 жовтня 2023)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ДОБРО ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ

Номер слайду 2

Виховний захід Підготувала вчитель предмету “Основи здоров’я” ХГ № 21 Каменєва Наталія Миколаївна

Номер слайду 3

Людина приходить у світ для добра. Головне призначення кожного на землі – творити добро В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини. Вони відданими очима дивляться на нас, очікуючи уваги і любові. Наші домашні улюбленці так багато роблять для нас: охороняють, дарують радість спілкування, а іноді навіть рятують життя, чекаючи від нас лише уваги. Вони для нас лише сторінка життя, а ми для них і є все життя. У всьому світі створено громадські організації борців за права тварин. Вони проводять акції, спрямовані на захист тварин від знущань та жорстокого ставлення. 25 червня, у світі відзначають Міжнародний день з собаками на роботі. 1 березня – Міжнародний день кота 16 серпня – Міжнародний день безпритульних тварин 4 жовтня, відзначається Всесвітній день тварин. Дата 4 жовтня вибрана не випадково. Це день католицького святого Франциска Ассизського, який вважається покровителем тварин.

Номер слайду 4

Турбота та милосердя до тварин – рівень нашої свідомості Ставлення до братів наших менших завжди визначає рівень свідомості суспільства. Гуманне ставлення до тварин необхідно формувати з самого малечку, показуючи дитині гідний приклад. На жаль, в Україні роками навіть просто розмови про безпритульних тварин та прояв жалю до їх страждань та долі вважалося нічим іншим, як несерйозним проявом сентиментальності, а  викидаючи домашню тварину на вулицю, люди навіть не замислюються, що прирікають її на вірну загибель.

Номер слайду 5

Запам’ятай Нам завжди необхідно пам’ятати про те, що прояв жорстокості і байдужості до безпритульних тварин є свідченням того, що людина, яка випромінює такий негатив до тварин, здатна зорієнтувати його і на людей. 

Номер слайду 6

Що таке жорстоке поводження з тваринами Жорстоке поводження з тваринами – це знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило мучення, завдало їм фізичного страждання, тілесні ушкодження, каліцтво або призвело до загибелі, нацьковування тварин одна на одну та на інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, залишення домашніх та сільськогосподарських тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин.

Номер слайду 7

Правила для людей Відповідно до частини першої статті 18 Закону при поводженні з тваринами не допускається: використання оснащень, інвентарю, що травмують тварин; примушування тварин до виконання неприродних для них дій, що призводять до травмувань; нанесення побоїв, травм з метою примушування тварин до виконання будь-яких вимог; використання тварин в умовах надмірних фізіологічних навантажень тощо.

Номер слайду 8

За жорстоке поводження з тваринами винні особи несуть адміністративну (стаття 89 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та кримінальну (стаття 299 Кримінальним кодексом України) відповідальність. Адміністративна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, а саме знущання над тваринами, завдання побоїв або вчинення інших насильницьких дій, що завдали тварині фізичного болю, страждань і не спричинили тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, залишення тварин напризволяще, у тому числі порушення правил утримання тварин, застосовується у вигляді накладення штрафу від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварини, якщо перебування тварини у власника становить загрозу для її життя або здоров’я. Кримінальна відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, що відносяться до хребетних, у тому числі безпритульними тваринами, що вчинене умисно та призвело до каліцтва чи загибелі тварини, а також нацьковування тварин одна на одну чи інших тварин, вчинене з хуліганських чи корисливих мотивів, публічні заклики до вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами, а також поширення матеріалів із закликами до вчинення таких дій – застосовується у виді  штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців або обмеженням волі на строк до 3 років.

Номер слайду 9

Хто захистить тварин? У випадках виявлення жорстокого поводження з тваринами громадянам необхідно викликати представників Національної поліції для з’ясування всіх обставин справи та притягнення винної особи до відповідальності, оскільки саме вони відповідно до статті 32 Закону здійснюють нагляд за дотриманням порядку вигулу домашніх тварин (собак) у громадських місцях та вживають відповідних заходів у разі порушення законодавства про порядок поводження й утримання домашніх тварин, у тому числі шляхом складання протоколів.

Номер слайду 10

Не будьте байдужими! Тварини потребують нашого захисту, уважного ставлення. Зрештою, ні тварини, ні природа не мають дару мовлення, аби висловити нам свої проблеми. Але якщо ми не навчимося чути без слів, не станемо по-справжньому цивілізованими, природі доведеться «розмовляти» іншою мовою — мовою глобальних змін у навколишньому середовищі, вичерпаними ресурсами та смертю цілих біологічних видів! Добро починається з Тебе https://www.youtube.com/watch?v=BZYuoZd_d_s

Номер слайду 11

Котик проситься до хати : - Ой, впустіть заночувати! Бо надворі вітер дме! Ой, впустіть скоріш мене! Змерзли вушка, змерзли лапки, Бо нема чобіт і шапки! Дуже хочу в теплі спати. Ой, впустіть скоріш до хати! Пожаліли його люди, Він тепер щасливим буде! Адже жити в теплій хаті І не снилось кошеняті! Скаче радо кошенятко, Як малесеньке дитятко! Та ще й лагідно муркоче, Ніби дякувати хоче, Що знайшов він маму й тата І тепер – щаслива лапа!

Номер слайду 12

Безпритульних тварин не буває, бувають безвідповідальні господарі Засновниця і керівник одного з найбільших українських притулків для тварин «Сіріус» Олександра Мезинова у своєму інтерв’ю «Сегодня» каже, що в Україні проблемою безпритульних тварин не займаються на державному рівні, як це робиться у багатьох розвинених країнах. Там існують державні програми, які регулюють кількість тварин гуманними методами. Єдине місто в Україні, де спостерігається значний прогрес у вирішенні цього питання — це Львів. Але головною причиною великої кількості безпритульних тварин в Україні Олександра називає відсутність законодавства, яке б не дозволяло людям робити аморальні вчинки, викидаючи домашніх тварин на вулицю. Адже все починається з нашої відповідальності, точніше — безвідповідальності за тих, кого ми приручили.

Номер слайду 13

Чому в Європі не викидають тварин на вулицю Притулків для тварин у Європі багато. Кожна країна вирішує проблеми по-своєму. Міжнародна некомерційна зоозахисна організація Всесвітнє товариство захисту тварин HSUS і PETA, що діє у 150 країнах світу, не відкидає застосування евтаназії по відношенню до покинутих напризволяще тварин. Вважається, що це гуманніше, ніж повернення тварин у вороже середовище, де їхня смерть буде більш жорстокішою. Втім більшість європейських країн від цього відмовляються.  На думку європейців, головна причина, чому тварини опиняються на вулиці — безвідповідальність людей. Тому в Європі підійшли до вирішення проблеми безпритульних тварин, поклавши велику відповідальність на їх власників. Усі тварини мають бути зареєстровані, з чіпами, де вказується усі дані про господаря тварини. До того ж, перш ніж завести тварину, потрібно заплалити за неї чималий податок. В залежності від країни він складає від 130 до 150 євро. Такі правила діють у Франції, Німеччині, Швеції, Норвегії, Британії, Нідерландах тощо. Це часто зупиняє тих людей, які хочуть придбати тварин тільки задля задоволення. Ще у європейських країнах запроваджені великі штрафи для господарів, які не доглядають за тваринами, особливо коли останні опиняються на вулиці. А у деяких країнах за недогляд за твариною або жорстоке поводження можуть навіть ув’язнити. Господаря легко знайти по чіпу.

Номер слайду 14

Як слід вчинити , якщо ви зустріли безпритульного собаку? Насправді ми можемо знати що пережив той чи інший собака, які він має звички та як поведеться наступної хвилини. Тому завжди потрібно бути обачним. Під час зустрічі з безпритульним собакою забороняється: Замахуватися на нього палицею, гілкою та кричати; Намагатися забрати у нього те, що він їсть (гризе); Тікати від місця зустрічі з твариною; Підходити і гладити незнайомого собаку. Щоб не спровокувати тварину, слід неквапно почати віддалятися.

Номер слайду 15

Правила догляду за котами та собаками в перші дні появи в домі   Різні породи собак та котів дуже відрізняються один від одного, комусь необхідно багато та довго бігати (наприклад собак породи Хаскі слід вигулювати на вулиці не менше ніж 3 години на день),комусь потрібен спеціальний корм (іноді дуже дорогий), є породи собак яких відносять до потенційно небезпечних (доберман, німецький дог, німецька вівчарка, ротвейлер так ін.), тому при вигулі вони обов’язково мають бути в наморднику та на повідку.

Номер слайду 16

Реальні історії про неймовірні вчинки тварин У однієї родини під час подорожі по Америці, загубився дворічний породистий пес Боббі (метис шотландського коллі і англійської вівчарки). Кілька днів господарі намагалися знайти собаку, але їхні старання не мали успіху, і вони поїхали додому. Господарі дуже сумували через загубленого друга і вже не сподівались на чудо. Але одного дня, через шість місяців, песик Боббі з’явився на порозі рідної домівки. Він подолав 4 100 кілометрів. Собака сильно схуд і мав кілька ран. Він подорожував через половину Америки! Уявіть собі, це як пройти 3 рази через всю нашу країну із заходу на схід! Боббі зміг впоратися з усіма випробуваннями, щоб знайти господарів. Історія песика настільки зворушила людей, що про нього зняли німий фільм – «Поклик заходу». Також в честь Боббі встановили кілька пам'ятників в рідному місті та досі влаштовують щороку парад.

Номер слайду 17

Ви повинні пам’ятати: на все хороше, що для вас робиться людьми, треба відповідати теж добром, виявляти увагу, чуйність до дорослих, однолітків, та молодших і так само бути добрими до тварин та природи.  

ppt
Додано
9 жовтня 2023
Переглядів
243
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку